19 July 2011

Masa depan..aku

Dulu mase kecik2 cita2 aq nak jadi cikgu,sbb mase tadika aq tengok cikgu aq mengajar cam best jek.Bile da besar skit aq tukar cita2 nak jadi doctor plak,sbb aq tengok org yg jadi doctor ni nampak berjaya sangat.


Tapi skrg laen plak,aq tidak bercita-cita..
Bukan bermaksud xde cita2 langsung.Aq juz focus pada apa yg aq sedang blajar skrg ni.Kalau dapat kerjaya dlm bidang ni aq terima kalau dapat kerjaya laen pon aq terima.Aq student course Maritime Technology..
Aq xde basic dalam dunia maritim.Family bukan background maritim.That's why aq xde confident untuk dapat kerja dalam bidang ni.Tapi semangat ingin tahu tu still ade even aq start from 0.




Selama sem break ni aq ade la jugak study skit2.Perkenalan aq dgn org2 star dalam bidang ni dapat la menaikkan lagi semangat aq ni..Thanks to Komuniti Perkapalan Malaysia
Rase kerdilnya diri ini..
Banyak lagi yang aq kena xplore.Aq nak berjaya jugak dan dapat kerja nak sara hidup ni.Lau tak sape la nak byr PTPTN aq tu.Skrg mmg sedap spend duit nnt bila nak byr brape tahun la baru abes.Lau duit banyak bole aq byr selepuk trus cam Fara Fauzana.




Ape2 pon perjuangan mesti diteruskan.Gud luck utk diri aq dan kawan2 seperjuangan semua!!

No comments: