23 May 2013

Kesian mereka..

Hai world..

End of office hour..aq terus berkemas nak balik. After say bye-bye to office mates aq pon blah menuju lif. Tibe-tibe rasa nak jalan-jalan ambil angin, so aq decide singgah sebentar di masjid jamek untuk cuci mata. Winkk**Winkk**

This time no worries sebab jalan-jalan dengan dompet nipis membuatkan aq tak boros hehehe. Tengah-tengah syok usha bangle tibe-tibe punggung aq terasa dicuit-cuit. Ingatkan peraba bersiri nak je aq lempang-lempangkan, but then aq simpan balik aq punya pelempang coz she was a girl, a kid..

She is a beggar. Dia jual surah Yasin. Aku pon menolak. Bukan sombong, bukan kedekut.. tapi da banyak kali aku didatangi kanak-kanak yang senasib begini. Lagipon aku tau dia bekerja untuk someone else. One more thing, there's a lot of mini surah Yasin yg terkumpul, yg x jugak dibaca.. ish3...

But she begged me and stood there..even aq refuse banyak kali. Tak sampai hati pulak. Aku hulur sejumlah wang. Bila dengar dia cakap terima kasih, hati aq terasa sayu jugak..

Suddenly an old man came, ntah dari mane. Dia datang bawak buah. Dia bagi pada budak tadi tu, kire macam upah la. Aq tengok dalam plastik tu banyak jugak buah. That means ramai la "pekerja-pekerja" dia. Hai pakcik, kenapa tak pakcik je yang buat kerja tu?

They are possess an unfair live. Sampai bila? Any solution for this..





1 May 2013

Trima qaseh ibu..

Kadang-kadang kesenangan buat kita lupa. Lupa camne ek??
Lupa diri laa..

Bila berjumpa dengan spesis2 ni kesabaran kena tinggi woo. Even menyampah tahap babun pon kita kena maintain senyum. Bukan hipokrit tau tapi we are trying to be profesional.Lagipon senyuman milik sapekah yang paling manis kalau bukan senyuman kita hehe..

So SMILE dude!! Cekebum..cekebum..

Memang x dinafikan aq telah melalui macam-macam kesenangan dan ada antaranya x pernah aq merasainya.Cewwahh..first time la ni hehehe..Alhamdulillah, rezeki..
But there's time aq lupa.Lupa ape nok?Lupa diri hehehe...dem

Tapi aq ade penyelamat yang selamatkan aq daripada duniawi ini.Beliau x la famous macam superman, si penyelamat dunia malah beliau lagi hebat dari superman tu.Beliau adalah seorang ibu..Yes, ibu aq.

She always reminds me.Advice yang sungguh halus yang membuatkan aq terus ingat padaNYA.Rupa-rupanya aq xsedar yang aq hampir terbabas.Lalu ibu aq pon datang membetulkan stereng dengan penuh kasih sayang.Dan aq pon kembali ke pemanduan yang lurus hehe..

Ibu adalah insan yang hebat yang dianugerahkan oleh tuhan.
Ibu, you are so priceless..I LOVE U =)

Ni la ibu wa..comel x hehe..