nyummmyyyy....^^bile sebut psl chocolate cair meleleh air liur wa ckp lu!!ni mmg main favourite aq.so article utk kali ni aq akn share tntg kebaikan chocolate yg tlh trbukti secara scientific..jom bace!!
1. flavonoids di dlm chocolate membantu melancarkan peredaran darah.so otak kite akn berfungsi dgn lebih baek jika sistem peredaran darah lancar.
2. flavonoids dlm chocolate juge kaya dgn antioxidant yg melindungi drpd penyakit degeneratif atau degenerative diseases.
3. kandungan flavonoids yg tinggi dlm darah membantu merendahkn risiko penyakit jantung,diabetes type 2,asma dan beberape jenis cancer.
4. cholesterol yg teroksida boleh menyebabkan penyakit jantung.chocolate membantu menambah cholesterol baik dan menghalang pengoksidaan cholesterol yg memudaratkan.
5. chocolate juge mengurangkan pembekuan darah dan merendahkan tekanan darah.
6. chocolate juge bole mengurangkan tahap protein yg brkaitan dgn jangkitan.
Hebatkan!!setiap benda ade keburukan dan ade juge kebaikan yg trsembunyi.kalau korg perasan flavonoids byk kali disebut..mcm penting je bende nie..so nk tau lebih detail click la SiNi
Utk pengetahuan korg chocolate yg plg berkhasiat dan kaya dgn flavonoids ialah dark chocolate dan serbuk koko tulen.tp korg kne ingt!khasiat chocolate akn mmberikan kesan baek pd kite jika kite makan mengikut jumlah yg btol!so jgn nk lebih2 plak mkn chocolate tu huhu..
kalau korg nk tau byk lg pasal chocolate ni korg bole bace articles kt cni http://www.naturalnews.com/chocolate.html.all articles in english..thanks 4 your attention..adioss....
0 kate2 korang:
Post a Comment