31 July 2011

SEGMEN MENAMBAH FOLLOWER:sy blogger wanita



Join lagi segmen Luna Lanun!!
Usaha mesti diteruskan=)
Jom la join sekali,semua bole xde hal..

WeLcOme tO pEncOnteNg RuaNg^^
korang suke aq gembira=)

30 July 2011

Kisah2 bulan ramadhan ku^^

Hai sume..
BLOG UNDER CONSTRUCTION
segala kesulitan amat dikesali


Iye,iye,iye..blog aq tukar imej arini(ape pndapat korang^^) tp aq still nak update post sbb aq mybe bz pasni..
Ok xlame da kite nak menyambut bulan Ramadhan kan...Tibe2 tringat mase mula2 blajar berpuasa dulu.Ramai ibu bapa yg menjanjikan "hadiah" kalau puasa full,xde ponteng2.Kenangan plg best mase first time blajar niat berpuasa.Tiap2 mlm mesti ibu aq conduct bacaan aq heheh..Pastu gi bazar ramadhan,mcm2 ade yg xpenah jumpe pon ade.

Crite time kecik2 dulu,aq ni nakal skit,biase la budak2 letih bermain mesti la senyap2 gi dapur cari air heheheh..Pusing kiri pusing kanan line clear.Time berbuke aq pon duduk skali wat muke xbrsalah...
Dulu time blajar kat skolah ramai la nurse dtg nk check gigi.Nama aq kena panggil dan aq disuruh mkn ubat.Yela budak2 xsemua yg puasa.Tp sblm makan ubat tu nurse tanya dulu aq ni puasa ke tak.Hari tu aq nekad nk puasa so aq xmkn ubat tu.Bile balik rumah aq nengok ibu aq ngah makan nasi(datang bulan maa) tp aq mane paham mende alah sume tu.Tambahan pule ade satu botol besar coke atas meja.Last2 aq pon join sekaki heheheh....

Yg paling xbest kalau org pelupa mcm aq.Prnah jugak dengan selamber aq ngap kueh karipap pastu ibu aq menjerit.Gile trperanjat..nasib baek xtertelan.Nenek aq lagi klakar.Biasenye kalau jalan jauh mesti dia bawak gula2 angin sbb nak elak pening.Pada ari itu dengan confident nye dia amek gula2 trus ngap.Kitorang yg kat blakang ni da trcopong nengok dia.Pastu bile ibu aq tegur dia trus melatah xbrenti n buang gula2 tu huhuhu..mcm2 daa....
Mcm2 kenangan di bulan Ramadhan.Hope tahun ni aq dan keluarga dapat mengerjakan ibadat puasa dengan lancar dengan izin-NYA.Begitu juga dengan rakan2 blogger semua..


SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL-MUBARAK


























27 July 2011

Abg menyesal dapat saya kan..

Entri kali ni bole dikatakan jiwang sikit,klakar pon ade.Ia mengisahkan satu percintaan seorang lelaki dan seorang wanita.Wanita ni seorang yg pelupa..bole dikatakan teruk.Tapi umurnya masih muda,dalam lingkungan 20-an.Mungkin pemakanan dia salah,kehidupan dia ade something wrong atau mungkin juga keturunan sebab ibu dan nenek dia memang seorang yg cepat lupa.Wanita ini menjalin cinta jarak jauh dgn seorang lelaki.Tapi dia seorang yg setia dan sygkan perhubungan mereka.

Satu hari lelaki itu menghubungi si wanita.Wanita itu menjawab panggilan.."Abg nanti jam 8 mlm sy tepon,sy bz skrg"...Apabila tiba jam 8 mlm lelaki itu menunggu pggilan dari si wanita sehingga dia tertido.Pada jam 10 mlm wanita itu baru teringat janjinya utk menelefon lelaki tu.Dia terus menghubungi lelaki itu tp tdk berjawab.Dia mencuba sekali lagi dan akhirnya trdengar suara marah lelaki itu..."Huh,xpayah tepon la!Mungkir janji!"...Panggilan trputus..
"Maaf,sy lupa"...


Ada juga suatu hari lelaki itu meminta tolong si wanita top up kan kreditnya kerana dia mau segera menyelesaikan masalah kerja.Wanita itu sedang bekerja dan mengatakan akan ke kedai apabila dia free.Sehingga ke petang masih tiada lagi mesej dari wanita itu.Lelaki itu trus memberi wang dan meminta tolong kawannya utk ke kedai.Pada mlm itu si wanita menghubungi si lelaki utk bertanya khabar.Wanita tu hairan apabila lelaki itu bersikap dingin.Tiba2 baru dia teringat pesan lelaki itu siang tadi."Maaf abg syg lupa mau gi kedai"...Dgn nada marah lelaki itu menjawab.."Dah abg mau tido..tut..tut..tut..
"Maafkan sy..sy lupa".... 


Pernah suatu hari mereka berbual dlm nfon.Lelaki itu bermain gitar mendendangkan lagu yg mereka cipta sama2.Tiba2 wanita tu bertanya.."Abg maen lagu ape?best music dia"...Lelaki tu pon senyap.Setelah ditanya beberapa kali akhirnya dia menjawab..
"Awk lupa ka?ini lagu kita!"
"Emm..a'ah ya sy ingat.Maaf sy lupa sbb da lama xdengar"
"Semuanya lupa..apa yg awk ingat?"
Lelaki itu trus memutuskan panggilan.
"Maaf abg,sy lupa"...


Wanita itu menangis dan tertekan mengenangkan sifat pelupanya.Lelaki itu menuduhnya curang dan ada teman lain kerana lupa dengan kekasih sendiri.Wanita tu juga sedih kerana lelaki itu tidak memahami sifatnya walaupun sudah 2 tahun bersama.Bukan dia sengaja mau menyakitkan hati lelaki tu tapi dia lupa..kesian...


Kenali kucing anda

Ade sape2 penternak kucing yg berjaya d cni??Aq pon ade kucing yg slalu sangat kene buli..kesian.Name die koko(ibu aq yg letak name tuu huhu).Bulan lepas ibu aq kutip die kat pasar mlm.Kucing sebenarnya ade beberapa sifat mengikut baka masing.For ur information,setiap kucing betina(yg bewarna)terdapat huruf M di dahi mereka.Korang tau apekah maknanye tuh?Aq pon xtau lagi..

Heterochromia bermaksud kucing yg ade 2 warna mata dan mesti die bewarna putih.Mcm kucing yg aq jumpe pada post lepas>>GO
Maybe sebab genetic atau kesan kecederaan.Biasanye kucing yg bewarna putih dan 2 matanya bewarna biru,kedua-dua telinganya pekak.Kalau sebelah je mata bewarna biru maknanye sebelah telinga je yg pekak. Korang try la jerit kat telinga kucing,die marah x hehehe..

Kucing ekor kontot atau xde ekor langsung.Maybe die dilahirkan cmtu atau cedera.Bagi kucing baka Manx,ekor die memang jenis kontot.Tapi xsemestinye kucing ekor kontot adalah baka Manx.


Polydactyl bermaksud kucing yg mempunyai tapak kaki yg besar.Mereka adalah istimewa sebab ada kuku xtra.Jangan maen2 ngan spesis ni nanti xsemena-mena kena terima 8 jahitan(wau kejam nye huhuhu)


Eyeshine..Ape tu?Kalau nk tau try snap gambar kucing korang.Anak mata kucing akan bertukar kepada kuning.

Calico(kucing yg bewarna putih,itam n orange atau putih,grey,peach)Mereka semua adalah kucing betina.Sama juga seperti spesis Tortoiseshell(itam n orange atau grey n peach)





Itulah jenis2 kucing yg ade di dunia.Ade yg senang jumpe,ade jugak yg jarang2 kite jumpe.Dulu mase aq kecik2 semua kucing yg sama corak,aq anggap dia kucing yg sama.Rupa-rupanya ramai kembar dia hehehhe..
Meow..meow..meow..


26 July 2011

SEGMEN CUCI MATA

Haa..amek kau segmen lagi..
Sape nak cuci mate click la cni


Aq dapat tau segmen ni dari fana
Arini 26 July 2011.Follower ade 35
Start blogging baru ag..June2011
Aq seorang gurl yg..yg...ntah heheheh





















SEGMEN:Mari Cari Kembar Blogger

YEAH!!segmen ag..wuuuhuuuuu!!!


Aq dilahirkan solo..xde kembar.So tats why la aq join segmen ni huhuhu.Wajah xseiras pon xape lah asalkan dia lahir pada 3 APRIL.



Ade yg nak cari kembar di alam blog ini>>>SiLekAn


DOB : 3 APRIL 1990
kEpadA bAKal kEmbAr ku..bErseDialAh uTk mEnjAdi kEmbaRku hahaha...

Mari Menambah Follower Bersama Hannah Tots


Jom3 tambah follower..click sini yo

Contest Aku,Cermin dan Talipon Bimbit


Join contest lg <<CLICK>> Maybe psni aq da jarang update blog so mane2 contest sume aq sapu hahaha..
Budak pompuan mmg suke teknik bergambar ni.Camera d atas,camera d bawah dan mcm2 lg position.Nampak je cermin besar,clean,berkilat trus mengadap,da most important wit various style=)
Aq tau la..aq pon dlm golongan ni hehe..Tp gambar kali ni cermin kecik je.Lau cermin besar ramai yg nk interframe huhu..

Tadaaaaaaa!!!

Ade gaya superhero x..

Time aq di kompleks sukan.Lepas melabur saham lepak2 jap amek gambar.Kali ni nk tag blogger lelaki plak mane tau diorg berminat selain blogger wanita.Jom Fadli sabri n hanyzham hadny Kalau berminat join aje lau x minat bg support pd penganjur pon ok=)

Misteri mimpi anda..

Mimpi adalah mainan tido yg kadang2 buat korang xnak bangun atau marah sebab dibangunkan>>mimpi artis korea la,secret admire la,mimpi jadi raja la dan sebagainye.Semasa Era Roman,beberapa mimpi telah dihantar kepada senat utk di analysis kerana diorang percaya mimpi adalah mesej dari tuhan.Ade beberapa facts tentang menariknye mimpi yg korang mimpikan tu..


  • Korang lupe 90% tentang mimpi malam tadi selepas kira2 10 minit berjalan.
  • Orang yg cacat penglihatan juga bermimpi.Mereka bole melihat imej di dalam mimpi yg jelas sama dengan objek asal melalui bunyi,bau,sentuhan dan emosi.
  • Semua orang pernah bermimpi.Jika korang rase korang x mimpi mlm tadi itu bermakna korang lupa mimpi tu.
  • Kita hanya bermimpikan wajah orang yg dikenali.Otak kite x mencipta wajah seseorang.Semua wajah di dalam mimpi adalah orang yg pernah kite jumpe tapi kite lupe.
  • 12% orang yg boleh melihat mimpi mereka tidak bewarna(black n white)


Aq penah mimpi jatuh bangunan.Seram gile..
Share la mimpi korang kat cni,nak tau jugak heheheh...

25 July 2011

BEN ASHAARI tanya berani ke kritik blog aku?


Join lagi segmen Bro Ben.Tp kali ni lagi mencabar..kritik2 blog plak.Bukan kritik nak cari gaduh tapi kritik yg membina.Korang bole la kritik ape yg korang nak supaya aq bole improve ape yg kurang..yg terdaya.Jangan tahan2,dun worry aq bace sambil relek hehehe..Yg bakal di kritik..dun worry aq kritik sambil relek jugak hehehe..

Korang ade berani?Da lame pendam?Da x tahan?masok cni 

Aku dan baju kurung


Yeah!! mane2 contest yg aq rase layak aq akan join hahahah..Kali ni aq join yg ni plak.Aq ni brutal skit jarang2 pakai baju kurung.Yang ni je pic syok sendiri yg aq ade.Nampak x pelamin?Itu bukan hari bahagia aq ea,saje je tumpang amek gambar hehe..Ni pic candid.Time aq ngah fokus amek gambar sblah sane cousin aq snap pic ni.

Dengan segala hormatnye menjemput Syue Hada ctHaslinda dan Along utk join sekaki.Jom2=)

Mai join sekaki!!click click
penat control time ni hehe

24 July 2011

Perlu ke tambah2 crite..



Best kan kalau jadi wartawan.Bole jumpe ngan org2 ternama,bole pegi byk lokasi dan mesti byk pengalaman,of course.Tapi yg xbest nya bz sokmo,penat gile dan kadang2 nyampah kena interview ngan orang berlagak,hok aloh..

Orang yg keje wartawan ni mesti penulisan dapat grade A.Haruslah sbb hobi die menulis.Tapi yg xsedapnye ade jugak penulisan diorang dalam akhbar yg out of topic..i mean menambah-nambah crite.Laen la crite tentang artis,itu gosip namanye tapi ni facts contohnye accident,jenayah dan sebagainya.Cikgu aq pon penah kena.Beliau trlibat dlm kemalangan n masok paper.Bile bace je ade part yg xspatutnye ade dlm brite tu.Sengaja atau kesilapan teknikal?
Careers have their own responsibilities.Kejujuran tu penting kalau kite menjalankan tugas and no selfish.Aq pon xla jujur sangat(nobody perfect hehe)tp sekadar pelik je..

Hope pada sape2 yg nak jadi journalist buat la kerja kerana tugas bukan kerana kaching..kaching>>duit.I always support u.Anyway good luck to my senior,dun noty2^^

Nasib Amy Winehouse..


Xsangka penyanyi popular ni dilaporkan mati di rumahnya kelmarin.Aq minat jugak dgn lagu2 die.Style rambut die pon bikin aq senang nak cam,oo..ini Amy Winehouse..
Baru berumur 27 tahun.Tak pelik la kalau laporan kematiannya disebabkan pengambilan dadah berlebihan.Bakat da bagus tapi malangnya lifestyle xbagus.
Dadah memang bahaya.Skali da try esok nak lagi,xbole putus punye.So sama-sama la kite ingatkan diri kita dan org sekeliling.Kalu x mati pon hidup kite akan dianggap mati jika terlibat dgn pengambilan dadah..useless

Ramai jugak penagih dadah yg aq da jumpe.Kebanyakannya org muda yg sepatutnya sekolah dan IPTA/IPTS tempat die.Aq nak nasihat pon da nampak mcm bangang da.Nak duduk dekat ngn die pon takot.Ade yg terhuyung-hayang ngah isap gam pastu nampak je aq gelak2...siot btol.Ade jugak yg datang kat aq mintak lighter..sori bro wa xisap rokok.Bile aq nengok kesian jugak tp apakan daya jalan tu yg diorang pilih.Haii..mintak jauh la bende ni sume..

Akhir kate..JAUHI DADAH!!

Patut ke??

Hai geng..
2 ari off blog xde masa nak conteng2,tibe2 bz plak huhu..Perot ni tengah lapar plak tp rase2 baru je makan.Maybe cacing2 aq punye keje nih..Kepala pon tengah pening ni fikir problem la,hutang la..adoi macam2 daa..

Adik aq xlame lagi exam,PMR u.Dalam thn nie bil telefon rumah aq meningkat secara mendadak sejak adik aq ni pasang awek..xtau la brape.So,sebagai kakak yg brtanggungjawab(ye ke?),aq mesti setelkan problem nih..dgn cara aq.Aritu aq call pompuan tu pastu ape ag aq sound r abes-abesan.Mmg da lame aq simpan geram.Pedulik hape..bapak aq yg bayar bil bukan bapak die.
From tat moment,adik aq da tak tegur pown aq.Marah la tuh..Td aq check fon die.Aq nengok inbox ade no pompuan tu.Tats mean adik aq da delete no die sbb xkuar nama.Da clash kot huhh..

Patut ke ape yg aq buat ni??

Ibu aq ade jual barang.Kasut,bag,dress dan macam2 lg.Smalam die mintak tolong aq order kan utk kawan2 die.Ramai jugak la yg nak beli tp semua nak harga ahli.So aq pon speak out with a statement.."kalau semua nak harga ahli,kite xpayah bisnes la.."
Aq bukannya berkira but from my opinion kawan2 mesti la bagi support pada geng die yg baru nk start bisnes.Kalau baru bukak kedai,ari2 orang mintak discount bole lingkup jugak.Then ibu aq marah2 pastu die call sume kawan die suruh cancel order..

Patut ke pendapat aq tu??

Adoii..



22 July 2011

Arini untuk anda

Wah penatnye arini tp best jalan2^^


BlOgwAlKing DAY!!

Macam2 crite drpd korang mmg best bace tp xsempat nak xplore sume,mate pon da juling mngadap skrin bercahaya ni.Kerusi yg aq dduk ni pon da panas,byk anak ni huhuhu..
Itulah kehidupan..ade yg happy ade yg sedih.Asalnya kosong tanpa sebarang contengan.Tapi semakin kite membesar semakin bewarna-warni la contengan tu hingga ade yang buat keputusan untuk bukak buku baru.
Ape yg aq dapat arini??Tips baru,kawan baru(kenal2 ngan kawan satu faculty^^),rupe blog aq pon da baru heheh..thanks sume=)

Okeh x lupe nak congrats pade TEAM HARIMAU yg semakin garang ni.Aq takot jugak Chelsea blasah terok Malaysia tp sempat bolos 1 gol je yg sipi2.Team Malaysia masih lemah dari segi hantaran bola.Ade lagi yg perlu dibaiki supaya x terburu-buru sepak bola dan passing..cewahhh mcm aq coach plak huhu..



6-3
(Charlie Adam 26'-penalti,Ngog 67',69',Rodriguez 75',90',Kuyt 90+3)
(Safiq 42',Safee Sali 78',Safee Sali 81')



4-0
(Ramsy 5',Walcott 37',Vella 58',Rosicky 90')


1-0
(Didier Drogba 80')

21 July 2011

IDA:BLACK AND WHITE CONTEST

Wau..arini aq xduduk diam,nak join lagi satu aktivity.NI DIA!!!!!


Aq dapat sumber ni dari TheMusk heheheh..Arigato^^
Xpenah join mane2 contest.Arini aq sungguh bosan,so nak try r join.Ade sape2 yg berminat?Jom kite join bagi support pada owner..CLICK SINI AWAK


Ni gambar mase aq mude2 dulu.Time ni aq ngah aktif dalam emo so mmg mcm2 la gambar ngarut heheheh..
Okeh itu saje.Gud luck ea Ida=)

Jangan cakap beso!

Sape kat cni suke cakap beso?Mmg xngaku punyer heheheh..Ade x kwn2 korang yg suke ckp beso?Mmg ade punyer..Meh cni aq nak story sbb dulu aq suke cakap beso.Crite ni da lame mase aq kecik2,tp bole jadikan pengajaran.

Ade satu ari tu aq satu family dalam perjalanan balik rumah dari kampung.Ayah sebagai driver,ibu duduk seat depan,aq dan 3 org adik aq duduk seat blakang.Time tu maghrib.Aq yg bosan ni pon dapat satu idea dan disokong oleh adek2 aq.Objektif idea aq..Aq nak menyamar jadik hantu kacau org,padan muke diorang hahahhaha.Aii..berlagaknye...

Setiap kali jalan jauh ibu aq mesti spare bedak dalam kereta utk anak2 dia.Ye la xmau bucuk2 kalau jalan jauh.Tapi aq telah menyalahgunakan bedak tu.Aq guna bedak tu untuk kacau orang yg berjalan kaki.Camne aq kacau diorang?Aq amek bedak,letak atas tapak tangan then tiupkan.Mesti orang tu ingat bau wangi hantu hehehe..bodohnye aq..

ni la bedak yg aq gune tu..

Bile aq da buat camtu,aq gelak2 jahat ngan adik aq.Tapi parents aq yg duduk depan tu diam je,xmarah pon anak dia.Lagi la aq suke buat heheheh..
Tibe2 tengah syok gelak aq ade bau something.Bau die sebijik mcm bunga melur putih tu.Aq pon tanya ibu aq apekah bau tu,pastu ibu aq marah2.Time tu aq da syak ni mesti bau hantu sebenar.Tetibe bulu roma sume naek..Takottttt...
Sampai rumah aq duduk diam je dalam kereta.Xgune betol!!aq yang kena balik.Da serik da,xmau cakap beso ag pasni..

20 July 2011

BEN ASHAARI CARI BLOGGER BARU JER



Heheheh join lagi segmen cmni slps join segmen luna lanun^^
Don't give up babe,u will never walk alone(pnjm slogan liverpool plak hehehe)
Sape2 yg tertarik da bomb da bomb ngan blog si penconteng ruang ni bole la follow.Entri xla menarik mane,need your support..

Nak join skali?bole2 click sini ye before 9 pm..

Kanak2 parah diseret van

Berita utama di akhbar arini sangat mengerikan.Kanak2 berusia 3 tahun diseret kira2 100 meter oleh van menyebabkan kulit kepalanya terkoyak sehingga nampak tempurung.
Pemandu van terbabit menghantar mangsa pulang dan meneruskan perjalanan tanpa disedari bag galas mangsa tersangkut pada pintu.Kejadian masih dlm siasatan.Berita lanjut




Majoriti menyalahkan pemandu van terbabit.Maybe pemandu tersebut xperasan dan xmenoleh ke belakang untuk memastikan mangsa slamat kluar dari knderaan.Sepatutnya xbole pandang remeh tugas camni kerana kita membawa nyawa anak orang.Slalunya kes cmni berpunca daripada kelalaian diri,macam nak cepat ke atau hilang fokus sbb byk masalah ke..

Harap kejadian ni dapat dijadikan iktibar kpd pemandu2.Simpati dgn nasib adik Muhammad Haziq Aqasha Muhamad yg masih kecil utk menanggung kecederaan sperti itu.Smoga adik Muhammad Haziq cepat sembuh..

Aktiviti merosakkan blender..

Aq suke ice blended perisa coklat.Kalau nk beli je pokai jugak,baek buat sendiri...homemade punyaaa!!
Pastu ibu aq bising2 sbb aq menjahanam kan blender beliau hehehe..Sowieee mum^^


JENG!JENG!JENG!


Nampak sedap x?Siap deco lagi hehehe..Aq xde buah cherry so aq ganti dgn buah anggur di tengah^^

Ni dia..model from Nepal!!

Korang pon bole try.Make sure jangan bagi ibu korang marah^^

Thanks followers..Nah amek ni^^

ye!ye! da ade follower hahahaah..Thanks sbb sudi follow blog penconteng ruang yg kerdil ini.Smlm aq suke sorang2 sbb exited huhuhu..

Xde ape nk bagi korang tapi korang tengok la pics ni.Aq snap sewaktu berada di hospital.Sakit ke?xla saje jalan2 tengok environment huhuhu..


Tadaaaaaaaa!! meow yang ade 2 colour mate..


Ni first time aq jumpe,kot2 korang penah jumpe spesis camni.Oleh kerana teruja aq pon snap gambar beliau.


Smalam kucing2 gangster cari gadoh ngan kucing aq smpai bedarah tuttt.. die.Geram btol la..Aq da panic takot kalau die mati ke.Alhamdulillah die sihat arini^^
Tapi aq xnak snap gambar die takot die hilang.Aq prcaya kepercayaan karut ke?Bukan2..tp setiap kali aq snap gambar kucing mesti die hilang..

So btol ke bende ni??

Pulau Spratly..siape layak?

Tak setel lagi isu perebutan pulau ni??Masalah perairan maritim memang slalu kita dengar memandangkan setiap negara memiliki undang2 dan cara yang berbeza untuk menentukan sempadan negara.Wau..bertuah la negara yang dapat pulau ni.Tapi negara kita bukan mengejar kepentingan saje,kedaulatan negara juga turut dijaga.X mau la sejarah isu Pulau Batu Putih berulang.

Sekali petik jari  6 orang datang..camtu la dengan Pulau Spratly ni.Malaysia,Vietnam,China,Taiwan,Filipina dan Brunei masing2 berjuang untuk menang pulau ni.Filipina,Vietnam dan China bersungguh-sungguh sehingga melibatkan kekuatan ketenteraan.Siape yang layak kita xtau lagi,yang penting PEACE no war..

Akhbar:
100 berhimpun di luar kedutaan China
Tentera Filipina juga ke Spratly
Vietnam,China makin tegang
Taiwan rancang hantar bot misil
Laut China Selatan mula jadi rebutan
Malaysia akan runding




Lokasi: Laut China Selatan 
                    Koordinat: 4° LU - 11°30' LU dan 109°30' BT - 117°50' BT. 
    Luas lautan: 244.700 km persegi 
   Luas daratan: 3 km persegi  
 Jumlah pulau: 230


-sangat kaya dengan sumber asli,oil and gas
-strategik dan berpotensi
-sesuai untuk pos pertahanan tentera
-memiliki 17.7 billion tan simpanan minyak,ke-4 terbesar di dunia

..............................................................................................................................................
............................................................

 
Pulau Pisang bila lagi??

19 July 2011

Ranking IPT 2011

Oh jauhnye UMT huhuhu..tp nasib baek dalam list AND bukan yang last hehe..
Nampaknya hebat jugak UniMAP,tersenarai after research university.
Xpe2..truskan usaha ea UMT =)

  1. Universiti Sains Malaysia
  2. Universiti Teknologi Malaysia
  3. Universiti Kebangsaan Malaysia
  4. Universiti Putra Malaysia
  5. University of Malaya
  6. Universiti Malaysia Perlis
  7. Multimedia University
  8. Universiti Teknologi Mara
  9. Universiti Malaysia Pahang
  10. International Islamic University of Malaysia
  11. Universiti Utara Malaysia
  12. Universiti Tun Hussein Onn Malaysia
  13. Universiti Tenaga Nasional
  14. Universiti Malaysia Sabah
  15. Open University Malaysia
  16. University of Nottingham Malaysia
  17. Universiti Teknologi Petronas
  18. Universiti Sains Islam Malaysia
  19. Universiti Pendidikan Sultan Idris
  20. Taylor’s University College
  21. Universiti Teknikal Malaysia Melaka
  22. Universiti Tunku Abdul Rahman
  23. Universiti Malaysia Terengganu
  24. Universiti Malaysia Sarawak
  25. Universiti Tun Abdul Razak
  26. Monash University Malaysia
  27. Universiti Industri Selangor
  28. Wawasan Open University
  29. UCSI University
  30. Curtin University of Technology Sarawak Campus
  31. Asia Pacific Institute of Information Technology
  32. International Medical University
  33. Help University College
  34. Tunku Abdul Rahman College
  35. Al Madinah International University
  36. Universiti Kuala Lumpur
  37. National Defence University of Malaysia
  38. Segi College
  39. Universiti Sultan Zainal Abidin
  40. Universiti Malaysia Kelantan
  41. Limkokwing University of Creative Technology
  42. KDU College
  43. Selangor International Islamic University College
  44. Sunway University College
  45. Malaysia Theological Seminary
  46. Malaysia University of Science & Technology
  47. Olympia College Malaysia
  48. Swinburne University of Technology Sarawak Campus
  49. Malaysian Institute of Management
  50. University of Malaya Medical Center

Terokaan Seluas Lautan

Isu Mohd Ashraf @ Aleesha

Macam2 isu skrg ni.Dari politik,jenayah hingga la kes tukar jantina.Ape perkembangan Mohd Ashraf @ Aleesha skrg?


Dalam akhbar arini,Mohd Ashraf menyatakan beliau lebih rela mati daripada terus dihina oleh masyarakat.Sabar2..itu bukan penyelesaian terbaik.Aq ade jugak singgah berita harian online tengok komen2 orang kite,majoriti positive advices..

Memang besar tekanan hidup dalam cacian.Ape la rakyat Malaysia ni.Ape yg korang dapat kalau kutuk2 org.This is all about personal bukannye cari pasal ngan korang pon.Seelok-eloknya bagi semangat dan nasihat supaya dibuka pintu hati Mohd Ashraf.Caci maki xkan dapat ape2 pulangan,sebaliknya memberi kepuasan diri semata-mata.

Bukan salah bapa dan ibu mengandung.
Semoga Mohd Ashraf menemui jalan kebenaran...

Masa depan..aku

Dulu mase kecik2 cita2 aq nak jadi cikgu,sbb mase tadika aq tengok cikgu aq mengajar cam best jek.Bile da besar skit aq tukar cita2 nak jadi doctor plak,sbb aq tengok org yg jadi doctor ni nampak berjaya sangat.


Tapi skrg laen plak,aq tidak bercita-cita..
Bukan bermaksud xde cita2 langsung.Aq juz focus pada apa yg aq sedang blajar skrg ni.Kalau dapat kerjaya dlm bidang ni aq terima kalau dapat kerjaya laen pon aq terima.Aq student course Maritime Technology..
Aq xde basic dalam dunia maritim.Family bukan background maritim.That's why aq xde confident untuk dapat kerja dalam bidang ni.Tapi semangat ingin tahu tu still ade even aq start from 0.




Selama sem break ni aq ade la jugak study skit2.Perkenalan aq dgn org2 star dalam bidang ni dapat la menaikkan lagi semangat aq ni..Thanks to Komuniti Perkapalan Malaysia
Rase kerdilnya diri ini..
Banyak lagi yang aq kena xplore.Aq nak berjaya jugak dan dapat kerja nak sara hidup ni.Lau tak sape la nak byr PTPTN aq tu.Skrg mmg sedap spend duit nnt bila nak byr brape tahun la baru abes.Lau duit banyak bole aq byr selepuk trus cam Fara Fauzana.




Ape2 pon perjuangan mesti diteruskan.Gud luck utk diri aq dan kawan2 seperjuangan semua!!

The Blues vs The Harimau

Mak aii..nampaknye pasukan Chelsea menurunkan player2 utama 21 Julai ni.Agak2 ape pulak result nye yek.Lampard ade,Drogba ade n the new player Torres!
Kalah atau menang x penting,nama pon friendly match.Tapi kelebihan yg aq nampak Team Harimau akan dapat pengalaman yg hebat bila menentang team yang power.Penting woo sblm fight dgn Singapore..

Setel borak pasal bola aq ni plak ape cer??Da lame x exercise,stamina pon ntah ke mane.Time2 cuti ni la berat badan memberontak..RISAU!!!

MY CHEMICAL ROMANCE:new album



MCR new album baru lagi menjenguk Malaysia.Mmm..lambat jugak.Aq da download lagu2 diorang tp xde masa nk dengar,so xbole comment.Adakah album baru ni aura die same like the previous?Sama2 la kite dengar..


MCRmy..Suke Gerard Way=)

JUVANA TV3..abes suda



Abes suda JUVANA di TV3.Bole la ending die.Yg best sume student ade kerjaya masing2.Botak jadi peninju asia tuu..
Tp xsangka jalan cerita JUVANA cmtu.Da terbalik plak,warden yg jahat sebenarnya.
Tp ape2 pon watak yg paling aq suke CIKGU ZAKIAH sbb die rock r.Bukan rock je beb tp die gile berani.Watak die telah menunjukkan wanita mampu buat ape saje dan bukan la lemah mcm yg orang sangkakan.
Aq nk jadi cmtu..huhuhu
bukan kuat semata-mata tp membuktikan sesuatu dan meninggalkan kesan..

Anyway,cerita baru plak..

18 July 2011

SEGMEN MARI MENAMBAH FOLLOWER


Kesian aq xde org pon nk follow sob..sob..
Hope mase depan ku cerah..
Smoga terhindar dari bala..amin


Anda mau di follow? Info lanjut Mai tambah follower!