26 May 2014

Oat Choco Murah!!



LELONG!!LELONG!!LELONG!!
Hari ni saya nak habiskan stock Oat Choco.Tinggal 6 bungkus je lagi.So sape cepat dia dapat =)
1 pack Oat Choco mengandungi 36 packets.Harga RM 10.

Untuk info lanjut boleh whatsapp saya   011-26006118

Terima kasih banyak2 kepada peserta yang sudi menyertai segmen saya.Sokongan dari anda amat saya hargai.Jangan risau..saya akan membuat kunjungan balas.Izinkan saya settle kan hal2 duniawi dulu hehe..
Kepada yang nak join korang ade masa lagi.Segmen tamat pada 28 May 2014  =)



22 May 2014

Segmen : Cari followers Mei




Jom Jom Jom join segmen Suriana!!
Don't waste your time by clicking HERE

Selamat berkenalan to everybody =D


21 May 2014

Ape benda yang pertama kali?




Pertama kali a.k.a first time..

Semua orang pernah merasai dan memahami perasaan,keadaan & situasi ketika itu. Of course la kita rasa EXCITED!! Yela...pertama kali la kate kan..


Aq ingin berkongsi perkara-perkara yang first time bagi aq hehe..Tak kesah la orang nak kata aq jakon ke ape, yang penting I'm happy to feel it hehehehe...

1. First time tengok wayang - darjah 4
2. First time guna pendrive - form 4
3. First time makan Mcdonald - darjah 2
4. First time makan KFC - tadika
5. First time makan Pizza Hut - darjah 5
6. First time beli pendrive - mase matrik
7. First time blajar guna laptop (kawan punye) - mase matrik
8. First time beli laptop - 21 tahun
9. First time bawak motor dengan lancar - form 3
10. First time beli smartphone - 22 tahun
11. First time beli phone canggih beb - mase matrik
12. First time buat email - form 5
13. First time merasa menang medal - 20 tahun
14. and many more hehe..

Sekadar untuk berkongsi.Nampak tak aq ingat waktu-waktu itu..punya la memori terindah hehehe..
Ape yang first time bagi korang?Meh la kongsi =D

17 May 2014

The liebster award




Dok sibuk baca entry orang laen last2 aq terkena tag jugak oleh Si Cumel ni
Nasib baek soalan simple hehehe..
Berikut adalah syarat-syarat yg mesti dibaca oleh mangsa seterusnya hehe..

1 - mention the person who nominated you with a link to their blog.
2 - answer the 11 question asked.
3 - nominate 11 others bloggers.
4 - create 11 of your own questions for them to answer
5 - notify your nominate.

Apo laie ekau tunggu-tunggu haa..poie la jawab soklan tuh!

1. sejak bila buat blog?
Sejak aq daftar di blogger.com

2. dah berapa lama dalam dunia blogging ni?
3 tahun

3. apa nama timangan awak masa kecil?
Debab

4. apa impian awak yang belum tercapai?
Banyakkkk..one of them - bantu kehidupan yg memerlukan bantuan

5. negara mana yang awak nak travel?
Kalau diizinkan nak travel semua negara kecuali Malaysia 

6. apa hobi awak pada waktu lapang?
Shopping & bersukan

7. berapa ramai kawan yang dapat daripada aktiviti berblogging ni?
Ramai..berkenalan dalam dunia maya je

8. apa yang awak harapkan daripada berblogging ni?
Harapan..harapan menjadi layu..ingin ku bahgia bersama..menjadi kenangan..memburu impian masa kita slamanya..

9. apa kenangan paling manis dalam hidup awak?
Membahagiakan org lain

10. suka layan cerita hindustan tak? suka hero mana?
Tak minat

11. apa pandangan awak mengenai blog saya?
Blog awak bersih,simple and background putih je tak pening.Senang nak membaca=)



.............................................

Soalan saya:
1. Masih bekerja atau pelajar?
2. Suka hidup single atau couple(ade bf/gf)?
3. Apa nama akaun facebook dan instagram?
4. Sifat seseorang yang tak disukai yang pernah anda hadapi? 
5. Pernah jumpa hantu?
6. Pernah kena tipu oleh penipuan yang tak dapat dilupakan?
7. Takut tak dengan ulat sampah or maggots?
8. Anda suka tinggal di bandar atau kampung?
9. Anda pernah diminati oleh peminat misteri?
10. Apa pendapat anda tentang peristiwa MH370 yang senyap begitu saje?
11. Suke tak jawab soalan saya?

Mangsa tag:
http://lulu-pages.blogspot.com/
http://syiralokman.blogspot.com/
http://adnan-daughter.blogspot.com/
http://anisa-mylife.blogspot.com/
http://kehidupangadiskecik.blogspot.com/
http://aswanazmy.blogspot.com/
http://tieysmilez.blogspot.com/
http://duniazumal.blogspot.com/
http://myra-aida.blogspot.com/
http://www.erazfadli.com/
http://coratcoretsibudaktembam.blogspot.com/


SEGMEN : BLOGLIST MAY-JUN 2014 BY YONG




I love to share my story.I'm writing here just for fun,not to commercialize.
For me,blog is a place to express something that others don't know 
about us and also the lesson learn.I am happy to be a blogger since 2011 even sometimes
I left this blog empty =)

Don't miss to join this segment!!You can CLICK now =D

16 May 2014

Kisah di Hari Guru

First of all I would like to wish "Selamat Hari Guru" to all teachers,trainers,lecturers & tutors especially those who have taught me.I will never know maths,sciences,history and many things that I can't understand without your guide.I may not say this always but you are always in my prayers.Thank you!!


Dulu dan kini, Hari Guru tetap diraikan dengan pelbagai acara. Kalau aq dulu,saat yang ditunggu-tunggu adalah pemberian hadiah kepada cikgu. Seminggu sebelum Hari Guru aq dah cari hadiah dan pilih cikgu yang aq mahu hadiahkan.Cikgu yang baik,best,comel & sporting mesti dapat banyak hadiah. Aq masih ingat ada seorang cikgu yang tak cukup tangan nak pegang hadiah.Banyak sangat!!

Tapi saat yang aq tunggu-tunggu itulah saat yang sedih bagi aq.Aq tak mampu nak beli hadiah cikgu.Ibu pun tak mampu beri duit untuk aq beli hadiah cikgu.Bila aq datang sekolah,ramai kawan-kawan yang siap-siap letak hadiah atas meja tunjuk masing-masing punya.Tipu la kalau aq tak cemburu.Tapi apa boleh buat..aq tetap bersyukur sebab aq memahami kesusahan keluarga aq dan tidak memaksa-maksa mereka bagi duit untuk aq beli hadiah cikgu.

Dan tiba lagi Hari Guru di tahun berikutnya.Kali ini aq tak menyerah kalah.Aq pon nak bawa hadiah untuk cikgu!Seminggu sebelum Hari Guru aq da geledah seluruh rumah.Tak cukup rumah aq,aq geledah pula rumah nenek aq.Tujuannya untuk cari barangan yang boleh aq jadikan hadiah.Cara begini lebih jimat.Aq tak susahkan ibu dan ayah.Yang penting aq bagi hadiah pada cikgu!

Bila sampai sekolah,macam biasa kawan-kawan aq tunjuk hadiah masing-masing.Aq pula cuma letak dalam kocek.Aq malu sebab hadiah tak bersampul.Sampai saat yang dinanti-nanti,aq berat hati nak bagi cikgu hadiah.Aq takut cikgu tak nak hadiah aq.Hadiah aq bukan dibeli di kedai.Hadiah aq takde sampul.Aq buat keputusan untuk pergi bilik guru bagi hadiah cikgu.Di situ tak ramai yang nampak.Aq pergi dekat-dekat dengan meja cikgu.Aq ucap Selamat Hari Guru sambil mengeluarkan hadiah dari kocek.Cikgu tersenyum dan mengucapkan terima kasih.Aq terharu cikgu terima hadiah aq!

...........................................

Sampai sekarang aq tak pernah menyesal tak dapat bagi hadiah yang mahal-mahal, sebab cikgu tak pandang hadiah, dia cuma pandang "penghargaan".



.......................................................



Kepada adik-adik yang masih bersekolah,ingat lah jasa guru sebagai pendidik.Hadiah tak penting,yang penting "penghargaan" adik-adik terhadap pengorbanan mereka sebagai pendidik."Penghargaan" itu adalah kejayaan adik-adik menjadi seorang insan yang berguna  =)



SAMBUTAN HARI GURU DI :

India = 5 Sept
Pakistan = 5 Oct
China = 10 Sept
Germany = 5 Oct
Sri lanka = 6 Oct
Malaysia = 16 May
New zealand = 29 Oct
Brazil = 15 Oct