27 September 2011

Jom tambah follower




Hehehehe..join segmen Cik Lulu plak^^
Ku xmau biarkan ruang ku ini sepi kuikuikui...
Click SINI ye^^

Wardah Alisya: Pencarian bermula!


Mase lapangku....
Mau join??Click SINI maa...


Jowm Joint Bloglist Eyryn Bercerita !



Yeah!!stelah sekian lame tidak bersegmen,i'm back wif a segmen hehehh...
Jom la join reramai.Yang da lame xbersegmen tuh jemput-jemput la heheh..
CLICK


^^

20 September 2011

Kisah tidak bertemu jodoh

Da lame xupdate blog mmg banyak entry baru hehehe...JENG!JENG!JENG!
Before this aq ade terbaca satu entry tentang diri yg masih tidak bertemu jodoh.Teringat plak cerita ibu aq zaman dia mude2 dulu.Ramai orang gossip+ngumpat mengatakan yg ibu aq nie anak dara tua sedangkan umur baru 22tahun.Zaman skrg umur camtuh digalakkan menuntut ilmu xperlu lagi fikir nak kawen..itulah berbezanya dulu dan sekarang...

Berbalik pada topic kite..Aq ade tonton segmen Dr. Fadzilah Kamsah yg membincangkan tentang topic nie.Banyak sebab yg menyebabkan kite lambat bertemu jodoh dan ade satu kisah yg menarik perhatian aq.Ade seorang wanita yg telah bertemu dengan beliau.Wanita tersebut meluahkan kesedihannya yg belum berumahtangga dan masih tidak bertemu jodoh.Wanita ni semuanya ok xde pon yang kurang.Bile korek punya korek,wanita ini ada menyimpan rase tidak puas hati dengan seseorang yg telah mengkhianatinya.Dia juga tidak memaafkan orang itu wlaupon orang itu telah memohon maaf padanya.Setelah mendengar nasihat dia memaafkan orang itu dan tidak lama slps itu,dengan izin Allah dia bertemu dengan jodohnya...
Rupa-rupanya faktor yg xexpect pon bole jadi penghalang jodoh.So same2 la kite buat check list hehehe...


Sayang ayah...=)

Dulu time kecik2 aq memang rapat ngan ayah tp bile da besar rase malu plak nak rapat macam dulu.Ayah aq nie nampak scary tapi dia ok hehe..Lau dulu mane2 ayah pergi mesti nak ikot,berkepit je ngan ayah.Tapi bile da besar nak peluk n cium pipi ayah pon rase malu..
Sampai satu hari ibu aq bagitau yg ayah kecil hati ngan aq.Kenape kalau nak jalan jauh aq juz peluk n cium pipi ibu tapi tidak dia?Kenapa ape2 yg berlaku dlm idop aq juz ibu yg tau tapi tidak dia?Kenapa dengan bapak saudara aq bole gurau2 tapi tidak dia?Unfair kan..Tapi aq ignore je sbb time tuh aq rase xperlu kot yg penting kite sayang ayah kite.

Sehingga lah satu hari yg membuatkan aq sedar tentang kesilapan diri.Ayah aq jatuh sakit dan dia x pernah sakit begitu teruk skali.Bila aq masuk emergency room dan tengok keadaan dia aq sedih tapi aq xtunjuk dan saat tu lah aq cium pipi dia setelah berapa tahun ntah huhuhu..
Alhamdulillah skrg ayah aq da sihat.Cuba bayangkan kalau ditakdirkan ayah aq tinggalkan aq selama-lamanya,mesti aq menyesal sangat3...
Moral of da story,tak semua orang tau bahawa kita menyayanginya,ape salahnya kalau kita show out.Jangan la menyesal sewaktu sudah terlambat =)


Sayang ayah =)

Kenapa sakit ati bile pergi pasar raya?

Salam 1 Malaysia...

Arini aq duduk2 teringat plak kesah yg aq confirm korang sume pon penah lalui.Aq slalu trfikir,dasat sangat ke pekerjaan nih sampai org laen bole rase tempiasnye.Oh cashier...
Kerja nih mmg berisiko sbb kena manage duit yg bukannya milik kite,tu je la aq tau sbb aq xpenah menjadi seorang cashier.
Kadang2 lau nasib xbaek dapat la jumpe cashier yg layak aq maki..lam hati je la huhuhu..
Tidak lah semua but juz a few of them.Kita bekerja biarlah ikhlas.Tak perlu la buat muka atau maen hempas je barang kat counter,kitorang bayar la bukan free...

Selamat berjaya=)


14 September 2011

Lawatan ku ke Indah Water...

Hai bloggerz...^^
Arini aq nk share lawatan xsengaja ku ke Indah Water Konsurtium...Camne bole jadi xsengaja?Heee..itu aq punye pasal la,tu kan bapak aq punye company hehehe..maen2 je^^
Menurut penerangan pegawai bertugas,di loji tersebut trdapat beberapa peringkat utk memproses air najesh yg korang buang setiap hari tuh.Korang nak tau ape yg aq jumpe..jeng jeng jeng!!Xde ape..juz sampah skit2 n lipas.Tapi ni bukan trip kosong,aq dapat sedikit info yg before this aq xtau..thanks to pegawai bertugas ehehe..


Tempat proses air kumbahan



Sampling point bagi air yg telah dirawat

Seram gile mase lalu kat tengah2 nie..

4rd check point..Air diproses dgn pergerakan motor

3rd check point..

Ade 4 kolam semuanya tapi hanya satu yg diguna

2nd check point..

Penapis sampah

First check point..Air kumbahan sampai

Tempat proses pengangkutan sampah
Pegawai tu jugak cakap lau jatuh dalam kolam tuh mmg da xbole slamat da sbb dalam tu ade satu hole yg trus ke sungai berhampiran..So,jgn suke2 ati menceroboh dan awasi anak2 anda!!

10 September 2011

Aidil Fitri bagiku...

Salam lebaran..
Alhamdulillah..tahun nih dapat beraya ngan ayah,memang happy bile family members complete wlaupon hasil kutipan duit raye x memberansangkan hehehe^^
Amacam raye korang tahun nih?Hopely semuanye okeh!Aq pown xmau citer pnjg..jom layan suasana hari raye nih!!!

Sodap gilo!!org Melaka masak..

Ketupat berenang-renang..

Chef profesional!!



Sambil masak sambil chill yo!!

Budak2 yg xde keje..

Lomang menanti utk dimasak..







Org masak diorang maen..






Kenangan di pagi raye=)


Kecoh betol!!

Sempat posing tuh!!





~SeKiaN TriMa kAsiH~