24 July 2011

Perlu ke tambah2 crite..



Best kan kalau jadi wartawan.Bole jumpe ngan org2 ternama,bole pegi byk lokasi dan mesti byk pengalaman,of course.Tapi yg xbest nya bz sokmo,penat gile dan kadang2 nyampah kena interview ngan orang berlagak,hok aloh..

Orang yg keje wartawan ni mesti penulisan dapat grade A.Haruslah sbb hobi die menulis.Tapi yg xsedapnye ade jugak penulisan diorang dalam akhbar yg out of topic..i mean menambah-nambah crite.Laen la crite tentang artis,itu gosip namanye tapi ni facts contohnye accident,jenayah dan sebagainya.Cikgu aq pon penah kena.Beliau trlibat dlm kemalangan n masok paper.Bile bace je ade part yg xspatutnye ade dlm brite tu.Sengaja atau kesilapan teknikal?
Careers have their own responsibilities.Kejujuran tu penting kalau kite menjalankan tugas and no selfish.Aq pon xla jujur sangat(nobody perfect hehe)tp sekadar pelik je..

Hope pada sape2 yg nak jadi journalist buat la kerja kerana tugas bukan kerana kaching..kaching>>duit.I always support u.Anyway good luck to my senior,dun noty2^^

No comments: