29 June 2014

Cantik dan sihat dengan Maixara


Maixara adalah salah satu produk kecantikan yang semakin mendapat tempat dalam kalangan wanita. Kawan-kawan pon dah try dan terbukti produk ni memang berkesan. Aq pon nak try produk ni tapi tak boleh sebab aq da consumed Aurawhite. Malas nak tukar-tukar, lagipon aq memang puas hati consumed Aurawhite hehe..

The first thing yang paling obvious bile korang guna Maixara ialah musuh korang tak kan menampilkan dirinya. Sape lagi musuh korang tak lain tak bukan si jerawat ni hehe..
Warna kulit pon lebih sekata dan lebih cerah dari sebelumnya. So, bila kulit semakin cerah parut di muka akibat jerawat yang korang duduk usik tu pon akan pudar. Good news for those yang suka gentel jerawat kerana tangan tak boleh duduk diam hehe..
Liang pori pon akan semakin mengecil tau. So, tak perlulah korang rasa down bila compare wajah korang dengan orang laen. Semua orang boleh tampil cantik yang penting usaha dan cara kita menguruskan diri. 

Emma Maemmbong duta Maixara


Shasha pon pilih Maixara..Anda bila lagi?



Antara kelebihan Maixara

Jika berminat boleh order Maixara Miracle Essence sekarang. Harga murah dan berpatutan. SMS/Whatsapp 01126006118 (kemey).



Maixara Miracle Essence RM 100



28 June 2014

Projek Taja Mereka



Ramadhan Al-Mubarak..

Bulan Ramadhan adalah bulan di mana manusia berlumba-lumba untuk beramal kerana fadhilatnya amat besar serta terkandung 1001 kelebihan.Ramadhan pon setahun sekali maka marilah kita berkejar-kejar ke arah kebaikan.This is the time my friends!!

Ingatlah,tidak semua dalam kalangan kita yg hidup senang & gembira.Masih ada di luar sana yg memerlukan bantuan dan perhatian kita.Jika sekarang kita diberi sedikit kesenangan,apa salahnya jika kita berkongsi kesenangan itu.

So di kesempatan ini penconteng ruang nak share satu program anjuran KINDNESS.Program ini diadakan untuk menaja mereka yg kurang berkemampuan sambil berbuka bersama.Kalau korang ade masa terluang dan berminat untuk mengetahui lebih lanjut bole click SINI






Salam Ramadhan 2014



Selamat menyambut bulan Ramadhan kepada semua Muslimin & Muslimat.
Bulan Ramadhan bulan barakah. Tahun ni tahun pertama aq berpuasa sebagai seorang yg
berkerjaya. Semoga pada Ramadhan tahun ini kita dapat melaksanakan ibadah yg lebih baik dari sebelumnya =)


p/s : Banner raya dah digantung sebulan sebelum Ramadhan di mana2 kedai.Susah nak jumpa yg gantung banner Ramadhan.

13 June 2014

Minum air lumut


My disgusting day..

Hari tu aq bangun macam biasa.Bersiap untuk ke office.Sesampai aq di office tekak rasa dahaga laen macam.Segera aq capai botol 100plus yg berisi air kosong.Seteguk..2 teguk..3 teguk..aq rase air tu macam tak sedap.Dek kerana terlalu dahaga aq minum kasi habis tanpa mempeduli sedap ke tak sedap.

Ohh...nikmat rasa dapat minum.Aq pon terus ke pantry untuk penuhkan kembali botol air yg udah koshong.Sambil berjalan riang dan bermain-main dengan botol aq ternampak sesuatu yg colour hijau.Mau dibuang ngak boleh di dalam duduknya.Dari situ aq dah tau benda tu adalah LUMUT!!
Ohh..patut la tak sedap..

Memang patut pon air tu berlumut sebab aq da seminggu tak masuk office.Dahaga punya pasal air lumut pon aq bantai dengan selamber.Nasihat ku untukmu,jangan lah simpan air lama2 dalam botol.Kalau nak minum tengok dulu air tu bersih ke tak.Jangan jadik macam aq ni haa..

Sedikit info:

1. Jangan menggunakan botol plastik terlalu lama kerana plastik mengandungi bahan kimia yang boleh menyebabkan cancer.
2. Jangan simpan air kosong (dalam botol plastik) terlalu lama di dalam kereta.Hawa panas dari kereta akan memanaskan bahan kimia di dalam plastik dan boleh menyebabkan breast cancer.
3. Anda boleh mengetahui bahan asas bagi sesuatu bekas plastik dengan melihat simbol/kod yang tertera di bawah bekas plastik tersebut.



PET/PETE (polyethylene terephthalate) biasanya terdapat pada botol minuman.Botol dengan simbol ini disyorkan hanya untuk sekali guna sahaja.Dilarang mengisi air panas kerana ia mengakibatkan lapisan polimer mencair.


HDPE (high density polyethylene) biasanya terdapat pada botol shampoo,sabun basuh,kosmetik dan permainan kanak-kanak seperti anak patung.Lebih selamat kerana kemampuannya mencegah tindak balas kimia.Lebih kuat,keras dan tahan terhadap suhu tinggi.Walaubagaimanapun anda tetap perlu berhati-hati kerana tindak balas kimia mampu meningkat mengikut masa.


PVC (polyvinyl chloride) biasanya terdapat pada pembungkus (cling wrap), wayar dan paip.Bahaya untuk kesihatan ginjal,hati serta menyebabkan penurunan berat badan.


LDPE (low density polyethylene) biasa digunakan sebagai tempat makanan dan botol yang lembik.Kuat dan fleksibel serta selamat digunakan sebagai bekas makanan kerana ia sukar bertindak balas secara kimia dengan makanan di dalamnya.


PP (polypropylene) pilihan terbaik untuk bahan plastik terutama untuk makanan dan minuman.


PS (polystyrene) biasa digunakan untuk bekas makanan styrofoam.Berbahaya untuk kesihatan otak dan sistem saraf.


OTHER - polystyrene terdapat pada peralatan rumah,alat-alat elektronik dan botol susu bayi.Boleh merosakkan sistem hormon dan mengganggu sistem imuniti badan.Memiliki ketahanan yang tinggi dan tahan suhu.

12 June 2014

Jualan murah Maixara,Aurawhite,K-Colly,Dnars skincare & Royal slim lishuo magic



MAIXARA,AURAWHITE,DNARS SKINCARE,ROYAL SLIM LISHUO MAGIC,K-COLLY SWEET 17

Kesihatan adalah salah satu perkara penting dalam kehidupan.This is the reason why many health products are produced.The problem is,terlalu banyak product sehinggakan kita tak tau nak pakai yang mana satu.So here penconteng ruang nak recommend a few products yg selamat dan berkesan.

Korang bole search & review user testimoni dan feedback dari customer yang menggunakan product seperti di atas.Untuk Aurawhite,penconteng ruang sendiri telah menggunakannya.Nak masuk 2 bulan da.Later penconteng ruang will update testimoni=)

To order kindly whatsapp me 01126006118 (kemey).Don't worry product is 100% original.Jom nampak cantik dan langsing semasa menyambut aidil fitri tahun ni.Masih belom terlambat untuk mula =D

9 June 2014

Pemenang Segmen Preloved by Kokoclothes

Holllaaaa!!!

Alhamdulillah..hari ni ade sedikit masa terluang untuk manage my blog mucuk-mucuk nih. Actually, aq telah mengalami penyakit pening-pening. Pening disebabkan tak tahu nak pilih yg mane satu. Semua banner cantek-cantek banget hahaha..By the way, thank you very much for your effort to create the most creative banner. Very supportive la korang wiiiieeee~~~

Kepada yg berjaya, tahniah diucapkan. Kepada yg kurang bernasib baek jgn bersedih. Banyak lagi segmen dan giveaway yg menawarkan hadiah menarik. Never give up=)

So here I wanna announce the winners!! The three lucky winners are:

http://sitracey.blogspot.com/2014/05/segmen-preloved-by-kokoclothes.html

http://aisyasakura.blogspot.com/2014/05/segmen-preloved-by-kokoclothes.html

http://najahmustapa.blogspot.com/2014/04/segmen-preloved-by-kokoclothes.html


Jangan lupa follow kami di instagram dan fb page. Tak lama lagi kami akan update koleksi baju raya terkini yang cantek2 & stailista untuk aidil fitri tahun ini. Semua harga murah-murah & mampu milik!!

Instagram & fb page : kokoclothes