13 July 2011

Suami hentam isteri

Time brcinta mmg indah...I sayang u,u sayang I.Mulut hari-hari berkata JANJI..janji setia la,janji sehidup semati la,itu la,ini la.Smpai sanggup nk redah lautan api even kena sepercik minyak panas pon da melaung.Bajet bole!!


Tp itu semua sblm kawen.Bila da kawen laen plak ceritanya.Ada yg bahagia sehingga akhir hayat dan ada jugak yg gagal dlm rumahtangga.

Sejak kebelakangan ni bile aq baca paper mesti ada kes ni.X sah kalau xde title ni.."Suami tumbuk isteri"..."Suami tendang isteri lepas pantang"...."Isteri cedera akibat amuk suami"...
Haiii....maybe musim kot,da mcm durian plak aq nengok isu di negara kita ni..
Kenapa timbul problem2 cmni ek?Bukan ke dulu diorang berjanji utk sehidup semati.Diorang kawen pon atas dasar cinta.Diorang xde perasaan ke sampai sanggup dera bini sendiri..Dunia di akhir zaman..




Pengetahuan   =kurang
Ilmu agama     =x cukup
Emosi            =lemah..out of control
Persefahaman =0

Itu lah manusia,semua ada kekurangan dan xde yang perfect dlm hidup ni.Kalau semua orang perfect xpayah polis susah2 nk buat kerja.Paper pon tulis cerita yg baek2 belaka..ye dok??
So geng-geng remaja di luar sana,fikir la yg terbaik utk diri korang.Perkahwinan tu besar tanggungjawab nya dan bukan untuk dicuba-cuba.Aq sendiri pon x layak lagi utk berbicara bab perkahwinan ni.Jom kita abiskan study dulu.Yang da keje tu prepare la ape yg patut ok..Bye2=)


Pesanan penaja: Sabar..sabar..jgn gelojoh nanti tercekik..



No comments: