22 December 2011

....diary deqna cankissh....

                okey....saye deqna cankissh skadar menumpang di blog penconteng ruang kerana admin duduk goyang tanpa melaksanakan tugasnye sbgai admin..sooo...ni la masenye tuk saye mengehack blog beliau...hahaha...tajuk besar diary saye adalah...jeng3... techno girls menjadi proaktif pada minggu ini.(dgn reaksi smbil mengelip2 mate mcm kucing yg comell)...huhuhuhu.....sangat seronok kerana banyak aktiviti minggu ini mengeluarkan peluh...dari saat pergi ke ilp,bermain vollyball,berkebun dan sehingga hari ini berakhir dgn permainan badminton..dgn pnglibatan semua ahli techno girls sangat memeriahkan majlis....HIDUP TECHNO!!!..hahaha...


          penglibatan aktif techno girls pada minggu ini mmberikan smangat kpada saye untk melakukan lbih byk aktiviti pada masa akan dtg....tdk ketingglan juge peluang bsar yg dikurniakan kpd saye untk berbicare dlm blog terhebat di alam ini iaitu blog penconteng ruang yang memberi kebenaran untuk menconteng di blognye..time kasih admin!!semoge dgn penyontengan saye di blog ini sedikit sbnyk dpt memberi beberpe follower kepada admin....ngehngehngehngeh.....nntikan comeback  saye di  blog ini pada masa akn dtg..diharpkan pmbace smue terhibur dgn madah saye yg saye pn rse mmg skema punye bhse..tp kurng2 saye tulis daripda admin yg pemalas ini..heheheh......time to go to aboh's class \(~_~)/ .....tatata.......




sukang muhibbah 2011
 


sesi tebas menebas tanah nepal



 trip to alam...tabik hhoorrmmaat!!!!!


 .. kursus ilp...








p/s: lawati deqna cankissh(Deqna Cankissh) di fb...heeheheheh..(mood :: over!)

 
 tada!!!!..sayela admin sementara...hahaha..ok2..gmbo ni time kurus  dulu...hahahaha



































































































21 December 2011

Negro buat hal lagi..



Entry ini hanya sebagai peringatan utk kite sume..
Tak abes2 kes warga asing buat hal kat Malaysia.Tak mamat indon set2 negro pulak buat hal.Tak berbaloi kan datang dari jauh pastu masuk penjara,susah la family nak lawat..
Jenayah xkira tempat,masa dan orang.Itulah yang terjadi sekarang.Bak kata pepatah sebanyak mane pon solex pada pagar,pencuri lepas masuk jugak..Sekuat mane pon password facebook,hacker still bole access..

Kadang2 aq ade lawat page di facebook yang objektik nye mengutuk warga asing.Tergelak sorang2 bile bace komen diorang.Nak join sekaki tak manis plak sebab kite ni perempuan tapi ikutkan hati nak #!@%%*&# jugak hehehe..Agak2 pasni ade page untuk kutuk negro plak kot huhu..

Aq pon malas nak kutuk2 sebab lecturer aq pon negro jugak.So,be careful wif da surroundings.Malu dow kalau kene kencing dengan warga asing di tanah air sendiri.Akhir kata,majulah negara tanpa jenayah^^




20 December 2011

Segmen CP | Jom Jadi Kawan!


Geram xbole nk upload gambar so daripada aq buang mase baek aq join segmen ni haa..
Jom jadi kawan PeNcoNteNg RuaNg^^ 
Interested?CLICK here..

19 December 2011

Ex-hero2 gua..

Duduk sorang2 trmenung membuatkan aq teringat zaman kecik2.Mase kecik2 dulu kalau tak merayau xde tujuan aq akan terpacak depan tv tunggu cartoon yg kehebatannya terbawa-bawa dalam mimpiku.Best gile bile nyanyi theme song DRAGON BALL n SAILORMOON yg aq maen hentam je liriknye..yela zaman dulu mane kenal jalur lebar,berukband dan segala yg berkenaan dengan mereka so xbole nak searching2.Time tu aq rase hebat gile r hidup nie..



SUPERMAN spender di luar,terbang sambil pandang bawah mencari orang dalam kesusahan..




BATMAN yg memancarkan simbolnye mau bagi musuh cuak..



DRAGON BALL yg memiliki salasilah keturunan yg unik..



banyak persalinan mamat ni..KESATRIA...BAJAK HITAM!!



POWER RANGERS..last2 mesti ade robot yg macam pakai hydraulic system..



asyik nengok diorang tukar baju..DENGAN KUASA BULAN AKAN MENGHUKUMMU!



"tett..tett..tett..Alamak bateri aq da nak abes!"..tibai2 raksasa pastu terbang ke langit ntah pegi mane..

18 December 2011

Eh,adek gua ke ni??!?!

Hello bloggerz hehehe...
Lama suda penConTeng rUanG menyepikan diri.Seperti biase aq sepi kerana b.u.s.y...emmm..busy le sangat huhuhu...To all my followers,WAIT!!jgn tinggalkan ruangan ku ini,da lame x conteng kan so ini mlm aq conteng hehe..
Aq juz nk share tentang adek aq malam2 bute ni.Kenape aq nk share ngn korang??Sebab sampai skrg aq xprcaye.."Eh,adek aq ke ni???"


Dahulunye adek aq ni seorang lelaki yang anti perempuan.Ini semua disebabkan oleh kes dia dihentam oleh classmate nye sendiri.Kesian,balik rumah je lebam sebab kene hempuk ngn kerusi..gagahnye budak perempuan tuh haha..
Rentetan dari kejadian tu,dia akan start membengangkan dirinya bile sape2 bukak topic cinta atau menyebarkan gosip liar tentang dirinya..agak kuang ajau le mulut dia bile start bengang.Aq yg xbersalah pon turut dimaki juge,xgune...


Tapi itu dulu beb,sekarang semua da berubah.Aq da lame tau dia berkenalan dengan sorang budak nih tp aq baru tau gentleman jugak adek aq,dari Pahang turun ke Melaka seorang diri bagaikan hero untuk berjumpe buah hatinye huhu..Dan yg semacam xpercaya dia touching nengok Ombak rindu,tapi mesti la cover feeling depan awek.Ternyata best lakonan filem Ombak Rindu sehingga menyentuh perasaan adek aq yg hatinye keras.
Biar la dia bahgia dengan hidupnye.Aq sentiasa mendoakan yg terbaek buat adek2 aq.Da most important thing,adek aq straight...kah kah kah


konon2 macho la haha..





1 November 2011

Resepi gile senang^^


Thanks model heheheh..






Aq adalah seorang hantu coklat!!Bagi je ape2 yg bercoklat for sure abes aq bedal..Kepada yg x minat coklat atau takot makan coklat,ruginye korang..sbb coklat nie ade kebaikannya.Aq xde coklat nk bagi korang,juz share photos nie je hehehehe...


yeah kacau kacau coklat





1 utk biskot 10 utk aq hehehe...

tadaaaaa!!!!da siap..


Ni je yg mampu resepi advance aq fail kot huhuhuh..Nampak x letak dalam bekas jek xpayah susah2 beli cups kecik2 tu,so senang skit trus ngapp..hehe=)

SEGMEN | Lulu Caldina Ajak Blogwalking



Aq suke bace life story orang sebab xsemua yg diorang ade kite pon ade.
So,jom ramai2 blogwalking!YEAH!!!

Mau join ka?Click SINI maa..

Bile cucu embon melepak...


Best nye balik rumah!!No more lectures n assignments yg melambak..tapi demi mencari ilmu aq cool je hehehe...
Aq brsyukur sebab ade ramai orang yg aq sayang,antaranye cousin aq.Bukan ape,kalau time aq balik lebih2 lagi gaji diorang masyuk so bole la aq ketok ckit2 hehehe..ckit je xbyk^^

Oh sepupu2 ku..dulu mase kecik maen same2,mandi same2 dan semuanya same2,sekarang kite masih same2 wlaupon masing2 da dduk jauh.Semoga tali persaudaraan sentiasa disulami ketawa riang ria kite heheheheh...






tompat koje pon da jadi rumah ktorg..


30 October 2011

Kenapa kapal bernama wanita?

Sweet dream Malaysia...

Nape sweet dream?Sebab waktu camnie orang sume membute daa..tapi aq masih celik for doing my assignment.Lame nyer x update blog,kesian penconteng ruang,haa meh sini aq nak update heheh..
Ok laa tonight i wanna to share something with u all.Nape ek kapal dalam dunia nih menggunakan nama wanita??Nape x letak nama Ali ke..Ah Chai ke..atau Muthusamy??Let's find out...




Begitu la ceritanye hehehe...Bangga x wahai wanita2 di luar sana?Bila sebuah "kapal wanita" belayar membelah lautan biru mengharungi siang dan malam sehingga sampai ke destinasi.Ancaman cuaca,lanun dan kerosakan sentiasa mencabar orang2 di dalamnya.Membawa muatan yang diamanahkan dan menuju ke negara2 di bumi ini...bangga kan..
Jom cuci mata nengok kapal nih =)

















































19 October 2011

ANAK DERHAKA..salah anak atau salah ibu bapa?

Salam di malam yg tenang to all bloggerz..

Adakah antara kenalan korang yg dikatakan anak derhaka?Pernahkah korang dengar luahan mereka?Atau korang juga pernah menderhaka pada kedua ibu bapa?...mintak jauhkanlah dari semua itu..

Kenapa agaknya lahirnya anak derhaka nih?Di mana kekurangan ajaran ibu bapa yang dianggap sempurna oleh semua.Tidak cukup ke makan,minum,kesenangan,belanja dan segalanya yang mereka sediakan depan mata.Semuanya hasil titik peluh siang dan malam mencari rezeki kurniaan-NYA.Apa lagi yg dimahukan??

Seorang ibu: Sampai hati kau buat aku begini.Aku membesarkan dan mendidik kau,bertarung nyawa melahirkan kau..ini balasan kau terhadapku..




Namun bagaimana jika seorang ibu melahirkan darah dagingnya tetapi mengabaikannya.Bagaimana pula seorang ayah yang langsung tidak mempedulikan anak kandung sendiri.Anak dihantar pada nenek untuk dijaga.Pelajaran anak tidak pula ditanggung apa lagi makan minum nya.Si anak hanya menumpang kasih pada orang lain sedangkan ibu bapa masih bernyawa.Bila si anak berjaya,datang pula ibu bapa untuk menuntut balasan anak yang dilahirkannya.Tapi kini si anak pula yang tidak mempedulikan mereka.

Seorang ibu: Sampai hati kau buat aku begini.Aku membesarkan dan mendidik kau,bertarung nyawa melahirkan kau..ini balasan kau terhadapku..

Jangan ditanya mengapa mereka derhaka jika ibu bapa sendiri tidak lengkap menunaikan tanggungjawabnya.Peribadi anak2 adalah sejauh mana ibu bapa mencorakkannya.Tidak patut mengharapkan lebih jika dahulunya anak kandung sendiri diabai-abaikan bukan ditimang-timangkan.Tetapi sejauh mana pun terpesongnya,ibu bapa lah yang menyebabkan kita lahir ke dunia. Walau seburuk manapun gerangan orang itu,dia tetap orang yang sama yang telah melahirkan kita...




16 October 2011

Korang akan tau bila korang bace nih...

Hidup ni panjang prjalanannye. Ape yg kite lalui hari ini bukanlah keseluruhan dan bukanlah sesuatu yang boleh dibuat kesimpulan kerana tidak abes lagi ceritanye. Adakah cukup sudah ikhlas yg ade dlm diri kite selama ini seperti yg selalu diungkapkan?Sejauh manakah keikhlasan....



Keikhlasan itu ibarat seekor semut hitam 
yang berjalan di atas arang 
pada waktu malam...







Itulah keikhlasan...

27 September 2011

Jom tambah follower




Hehehehe..join segmen Cik Lulu plak^^
Ku xmau biarkan ruang ku ini sepi kuikuikui...
Click SINI ye^^

Wardah Alisya: Pencarian bermula!


Mase lapangku....
Mau join??Click SINI maa...


Jowm Joint Bloglist Eyryn Bercerita !



Yeah!!stelah sekian lame tidak bersegmen,i'm back wif a segmen hehehh...
Jom la join reramai.Yang da lame xbersegmen tuh jemput-jemput la heheh..
CLICK


^^

20 September 2011

Kisah tidak bertemu jodoh

Da lame xupdate blog mmg banyak entry baru hehehe...JENG!JENG!JENG!
Before this aq ade terbaca satu entry tentang diri yg masih tidak bertemu jodoh.Teringat plak cerita ibu aq zaman dia mude2 dulu.Ramai orang gossip+ngumpat mengatakan yg ibu aq nie anak dara tua sedangkan umur baru 22tahun.Zaman skrg umur camtuh digalakkan menuntut ilmu xperlu lagi fikir nak kawen..itulah berbezanya dulu dan sekarang...

Berbalik pada topic kite..Aq ade tonton segmen Dr. Fadzilah Kamsah yg membincangkan tentang topic nie.Banyak sebab yg menyebabkan kite lambat bertemu jodoh dan ade satu kisah yg menarik perhatian aq.Ade seorang wanita yg telah bertemu dengan beliau.Wanita tersebut meluahkan kesedihannya yg belum berumahtangga dan masih tidak bertemu jodoh.Wanita ni semuanya ok xde pon yang kurang.Bile korek punya korek,wanita ini ada menyimpan rase tidak puas hati dengan seseorang yg telah mengkhianatinya.Dia juga tidak memaafkan orang itu wlaupon orang itu telah memohon maaf padanya.Setelah mendengar nasihat dia memaafkan orang itu dan tidak lama slps itu,dengan izin Allah dia bertemu dengan jodohnya...
Rupa-rupanya faktor yg xexpect pon bole jadi penghalang jodoh.So same2 la kite buat check list hehehe...


Sayang ayah...=)

Dulu time kecik2 aq memang rapat ngan ayah tp bile da besar rase malu plak nak rapat macam dulu.Ayah aq nie nampak scary tapi dia ok hehe..Lau dulu mane2 ayah pergi mesti nak ikot,berkepit je ngan ayah.Tapi bile da besar nak peluk n cium pipi ayah pon rase malu..
Sampai satu hari ibu aq bagitau yg ayah kecil hati ngan aq.Kenape kalau nak jalan jauh aq juz peluk n cium pipi ibu tapi tidak dia?Kenapa ape2 yg berlaku dlm idop aq juz ibu yg tau tapi tidak dia?Kenapa dengan bapak saudara aq bole gurau2 tapi tidak dia?Unfair kan..Tapi aq ignore je sbb time tuh aq rase xperlu kot yg penting kite sayang ayah kite.

Sehingga lah satu hari yg membuatkan aq sedar tentang kesilapan diri.Ayah aq jatuh sakit dan dia x pernah sakit begitu teruk skali.Bila aq masuk emergency room dan tengok keadaan dia aq sedih tapi aq xtunjuk dan saat tu lah aq cium pipi dia setelah berapa tahun ntah huhuhu..
Alhamdulillah skrg ayah aq da sihat.Cuba bayangkan kalau ditakdirkan ayah aq tinggalkan aq selama-lamanya,mesti aq menyesal sangat3...
Moral of da story,tak semua orang tau bahawa kita menyayanginya,ape salahnya kalau kita show out.Jangan la menyesal sewaktu sudah terlambat =)


Sayang ayah =)

Kenapa sakit ati bile pergi pasar raya?

Salam 1 Malaysia...

Arini aq duduk2 teringat plak kesah yg aq confirm korang sume pon penah lalui.Aq slalu trfikir,dasat sangat ke pekerjaan nih sampai org laen bole rase tempiasnye.Oh cashier...
Kerja nih mmg berisiko sbb kena manage duit yg bukannya milik kite,tu je la aq tau sbb aq xpenah menjadi seorang cashier.
Kadang2 lau nasib xbaek dapat la jumpe cashier yg layak aq maki..lam hati je la huhuhu..
Tidak lah semua but juz a few of them.Kita bekerja biarlah ikhlas.Tak perlu la buat muka atau maen hempas je barang kat counter,kitorang bayar la bukan free...

Selamat berjaya=)


14 September 2011

Lawatan ku ke Indah Water...

Hai bloggerz...^^
Arini aq nk share lawatan xsengaja ku ke Indah Water Konsurtium...Camne bole jadi xsengaja?Heee..itu aq punye pasal la,tu kan bapak aq punye company hehehe..maen2 je^^
Menurut penerangan pegawai bertugas,di loji tersebut trdapat beberapa peringkat utk memproses air najesh yg korang buang setiap hari tuh.Korang nak tau ape yg aq jumpe..jeng jeng jeng!!Xde ape..juz sampah skit2 n lipas.Tapi ni bukan trip kosong,aq dapat sedikit info yg before this aq xtau..thanks to pegawai bertugas ehehe..


Tempat proses air kumbahan



Sampling point bagi air yg telah dirawat

Seram gile mase lalu kat tengah2 nie..

4rd check point..Air diproses dgn pergerakan motor

3rd check point..

Ade 4 kolam semuanya tapi hanya satu yg diguna

2nd check point..

Penapis sampah

First check point..Air kumbahan sampai

Tempat proses pengangkutan sampah
Pegawai tu jugak cakap lau jatuh dalam kolam tuh mmg da xbole slamat da sbb dalam tu ade satu hole yg trus ke sungai berhampiran..So,jgn suke2 ati menceroboh dan awasi anak2 anda!!