14 October 2013

Indahnya Aidil Adha ku


Di hari raya..
Terkenang daku kepada si dia..
Kampung ku indah nun jauh di sana..
Ayah serta bondaku..

Last week lautan manusia berpusu-pusu nak balik kampung. Ticket pon sold out + naek harga. Tapi tak ramai sangat yang kecoh, excited nak balik kampung katenyee. "So, pedulik hape yang penting kaki gua terpacak kat kampung!!", berdialog mereka secara semangat.

Pagi ni aq bangun lalu breakfast secara normal, cekodok and nasi goreng. Sambil tu capai laptop and facebooking dengan tenang. Ramai update status raye and aq baca dengan gembira. Aq gembira tengok gambar rendang, ketupat, lemang dan orang pakai baju raye even tak dapat mengalami semua tu hari ni. Macam sedih pulak ayat aq huhuhu..Tapi aq masih bersyukur kerana dapat menghirup udara Aidil Adha pada tahun ini.

Selamat Hari Raya Aidil Adha kepada semua muslimin dan muslimat seluruh dunia. Semoga bergembira bersama family di kampung. Jangan lupa kepada saudara-saudara Islam kita yang kesusahan di luar sana...

Dalam kita bergembira..
Pasti ada yang berduka..
Enak menjamu selera..
Jangan lupa yang tiada..