20 August 2011

Jom tambahkan follower^^

Masa tak mengizinkan aq utk share something dgn korang semua.So aq hanya cenderong utk bersegmen di SINI..cewwahh!!


Opss..nanti jap!!Congrats to PIJA yg menjadi follower ku yg ke-100 hehehehe..
Follower aq da ngam2 seratos,thanks a lot ya 4 your support^^

SEGMEN TEMPEK DAN JELAJAH BLOG

Yup aq menempek di SINI heheheh..





Hajat utama mesti la nk kenal2 n tambah geng blogger.Aq suke jejalan dan meninggalkan jejak diri ku ini di comment space korang.Entry aq juga xslalu muncul tp dlm diam aq ade di ctu heheheh..Psycho x??
So slamat berkenalan sume^^

14 August 2011

Photo of nature contest



Anda berminat?Kalau minat bole join same kat sini
Ni gambar aq n kawan2 mase turun Bukit Keluang di Setiu,Terengganu..
Mane aq?Tu dia depan skali heheh..
Aq nak ajak kembar aq join skali^^



JOM JOIN BLOGLIST MYNA!!

Jeng jeng jeng!!
Da lame xde aktiviti,thanks Along=)
Sape nak join dialu-alukan^^

Dgn hormat menjemput... 




Saman pak cik polis!

Alhamdulillah..2 minggu suda kite berpuasa.Lagi 2 minggu nak raye n jgn lupa,lagi 2 minggu kite akan menyambut hari kemerdekaan^^
Firstly,congratulations to Datuk Nicol Ann David yg berjaya menewaskan Jenny Duncalf.Congrats jugak utk Datuk Lee Chong Wei yg berjaya mara hingga ke final BWF World Championships 2011 wlaupon tewas di tangan Lin Dan.Tak lupe Man U yg menewaskan West Brom dgn 2-1 haha!
 
Ok cuba korang teka ape yg slalu ada menjelang perayaan nie...Pakcik2 polis le,sentiasa meronda dan ready nak saman..abes la budget raye heheheh..
Smalam ketika aq ngah calling2,tetiba krete polis ronda..
"Ha xreti nak balik ke,maen mercun je!"
Memang ramai budak memekak kat taman perumahan aq ni.Maen mercun la,kabaid la.Padan muka kena sound huhuh..
Aq dulu mase kecik2 ade jugak maen meriam besi.Tapi tu dulu2,tukang setting meriam pon da kawen skrg huhu..

Kate org mercun ni bahaya,last2 jari sendiri yg hilang.Kate org jugak mercun ni xde faedah,buang duit mak bapak ade le..Kata kite??
(Kemey:Mcm xnk stuju je hehehe...)


12 August 2011

Pernah ke kite terfikir??

Hai wtpe tuh?heheh mcm sms plak..
Ape ayat yg slalu diungkap bile sesuatu menimpa kite?
"Semua ada hikmah di sebaliknya.."
Memang btol semua yg trjadi ade reason dia,we know tat reason but we dun really know right..
Pernah x korang terfikir utk mencari ape hikmah sebenarnya..Yup aq pernah mencari tp ape yg aq jumpa xsama dgn ape yg org laen jumpa.Cuba korang fikirkan tentang nie..

  • Kenapa ramai lelaki yg cuba memikat di saat kita telah dimiliki?sedangkan time single dulu xde orang nak kan kite..
  • Kenapa kawan yg dulu nya bukanlah pelajar cemerlang tapi sekarang telah memintas kite yg dulunya cemerlang?
  • Si A memang cantek malah lebih cantek dari si B,tapi kenapa sampai sekarang si A masih single sedangkan si B in a relationship?
  • Kite slalu disamping dia ketika dia masih hidup,tapi kenapa di saat kematiannya kite xdapat berada di sisi nya?
  • Kenapa org yg kite suka xsuka pon kite,tp org yg kite xsuka suka kite?

Penilaian setiap org mmg berbeza,so kite akan jumpa byk pendapat based on tat thing..



















9 August 2011

Kenapa doa tidak termakbul?

Semua org pasti ade problem dan xde yg tidak.Family pblem,kawan2,kerja serta ujian dari Allah utk hambanya.Actually all da problems have their end,dgn syarat kite berusaha utk selesaikannya dan usaha itu diiringi dgn doa.
Tapi kite berdoa setiap hari,kenapa masih tidak termakbul?10 sebab kenapa Allah tidak memakbulkan doa hambanya...
  • Kita mengaku mengenal Allah,namun hak2 nya tidak dipenuhi
  • Kita mengaku cinta akan Rasulullah SAW,namun sunnah2 nya tidak diikuti
  • Kita membaca Al-Quran,namun tidak mengamalkan isinya
  • Kita mengaku syaitan adalah musuh,namun turuti bisikannya
  • Kita berdoa agar dijauhkan dari api neraka,namun membuat maksiat dan dosa
  • Kita berdoa agar dimasukkan ke dlm syurga,namun perbuatan kita tidak mencerminkan ahli syurga
  • Kita sibuk menjaga aib org,namun aib sendiri kita lupakan
  • Kita percaya akan mati,namun tidak mempersiapkan diri utk hadapinya
  • Kita menguburkan org meninggal,namun tidak mengambil pengajaran dari kematian itu
  • Kita merasakan nikmat dari Allah,namun tidak pernah bersyukur
Allah sentiasa memerhatikan doa kita,tapi kekurangan diri dan kurang amalan menjadi penghalang dari doa kita dimakbulkan.Sempena bulan yg mulia ini muhasabah la diri kita.Semoga positive perubahan kekal hingga ke bulan2 seterusnya..













6 August 2011

Ade sesapa tau ape hukumnya??

Hai geng!!Lame jugak blog aq ni sunyi tp sunyi2 pown bertambah jugak follower hehhehe..

ThAnkS semua^^

Alhamdulillah,banyak rezeki aq sekeluarga arini.Jiran sane bagi durian,jiran sini bagi durian,last2 amek kau 2 baldi durian hehehhe..Sape nak mai datang rumah aq,kalau lambat jadi tempoyak=)
Tadi aq teman adikku pegi pharmacy.Kecian dia da seminggu xsihat so aq teman dia beli ubat.Then aq pon mengambil kesempatan utk timbang berat badan yg aq rase da kurus ni.Hehehehehe...nengok2 ...
-3KG!! SUKE!!!Tp for sure xlame lagi naek balik..

Aq nak tanya something nie..Bagi orang yg telah berkahwin,diorang ade mengambil pil perancang yang menyebabkan wanita tidak datang bulan.Boleh x ubat tersebut diambil dalam bulan Ramadhan,so seorang wanita dapat puasa full sebulan.Ape hukumnya?Ibu aq tanya semalam tapi aq xtau ape jawapannya..Anybody know??


Segala pendapat anda untuk prtanyaan aq nie amat dihargai^^