30 July 2011

Kisah2 bulan ramadhan ku^^

Hai sume..
BLOG UNDER CONSTRUCTION
segala kesulitan amat dikesali


Iye,iye,iye..blog aq tukar imej arini(ape pndapat korang^^) tp aq still nak update post sbb aq mybe bz pasni..
Ok xlame da kite nak menyambut bulan Ramadhan kan...Tibe2 tringat mase mula2 blajar berpuasa dulu.Ramai ibu bapa yg menjanjikan "hadiah" kalau puasa full,xde ponteng2.Kenangan plg best mase first time blajar niat berpuasa.Tiap2 mlm mesti ibu aq conduct bacaan aq heheh..Pastu gi bazar ramadhan,mcm2 ade yg xpenah jumpe pon ade.

Crite time kecik2 dulu,aq ni nakal skit,biase la budak2 letih bermain mesti la senyap2 gi dapur cari air heheheh..Pusing kiri pusing kanan line clear.Time berbuke aq pon duduk skali wat muke xbrsalah...
Dulu time blajar kat skolah ramai la nurse dtg nk check gigi.Nama aq kena panggil dan aq disuruh mkn ubat.Yela budak2 xsemua yg puasa.Tp sblm makan ubat tu nurse tanya dulu aq ni puasa ke tak.Hari tu aq nekad nk puasa so aq xmkn ubat tu.Bile balik rumah aq nengok ibu aq ngah makan nasi(datang bulan maa) tp aq mane paham mende alah sume tu.Tambahan pule ade satu botol besar coke atas meja.Last2 aq pon join sekaki heheheh....

Yg paling xbest kalau org pelupa mcm aq.Prnah jugak dengan selamber aq ngap kueh karipap pastu ibu aq menjerit.Gile trperanjat..nasib baek xtertelan.Nenek aq lagi klakar.Biasenye kalau jalan jauh mesti dia bawak gula2 angin sbb nak elak pening.Pada ari itu dengan confident nye dia amek gula2 trus ngap.Kitorang yg kat blakang ni da trcopong nengok dia.Pastu bile ibu aq tegur dia trus melatah xbrenti n buang gula2 tu huhuhu..mcm2 daa....
Mcm2 kenangan di bulan Ramadhan.Hope tahun ni aq dan keluarga dapat mengerjakan ibadat puasa dengan lancar dengan izin-NYA.Begitu juga dengan rakan2 blogger semua..


SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL-MUBARAK


























No comments: