5 September 2014

Conversation with church committee


Lama tak update blog. Aq busy, seriously. Many things need to settle down. Now stealing some space to update. Ohh tak tenang...

Last week aq balik ke KL by bus. Dipendekkan cerita seorang chinese woman duduk sebelah aq. Aq kalau naek bas memang susah nak borak. Malas..tido and tengok pemandangan lagi bagus hehe. Except...kalau orang tu peramah dan beliau menyapa barulah aq rela hati nak chit chat. Kalau tak layan orang assume kita sombong. Tak pasal-pasal dua2 dapat dosa free of charge.

That chinese woman was very friendly. Aq pon layankan aje lah. Suddenly beliau pegi bukak topic pasal kristian. Aku tanyalah la dia keje apa. Then she told me she is one of the church committee in **p***. She reads bible and gives lecture to people. No wonder laa..

Aq memang minat bab korek-mengorek ni. Aq tanya beberapa soalan dan beliau jawab, but most of them langsung tak menjawab soalan aq. Kasi aq pening ade la. Kadang-kadang beliau terdiam seperti memikir apa yang harus dijawab. Aq plak rasa macam serba salah, takut karang tak pasal-pasal bergaduh plak becoz of sensitivity. Tapi niat aq cuma bertanya dan ingin tahu, that's all.

Tapi menurut beliau ada juga Malay yang menganut dan mendalami kristian. Her statement is totally right. Memang ada je ke'murtad'an di luar sana cuma kita tidak tahu. Yang kita tahu just a certain cases like Lina Joy. Mungkin tuhan nak uji aq. How aq facing with a situation like this. Aq shaking inside, seriously. Ape aq buat time tu. Only Allah knows...

Ok guys take care. See you soon. Tak tau bila hehe..