9 July 2011

Bermuda Triangle

Segitiga Bermuda kawasan prtembungan arus panas dari Afrika dan arus sejuk dari Amerika Utara ttp mnjadi misteri smpai ke hari nie.Mane pegi kapal2 besar n pesawat?ape yg trjadi pd kru2 kapal?pilot??
Disebabkan trlalu misteri nye Segitiga Bermuda ni maka muncul la beberape teori yg dicipta oleh maknusia utk merungkai misteri trsebot,Jom analyze...




EFFECT of a COMET


Ade org prcaye 1000 thn dahulu comet tlh trhempas ke bumi (skrg area segitiga bermuda).Serpihan comet yg trtinggal di dasar laut memiliki tarikan electromagnetic yg menyebabkan aircraft hilang signal dan kapal2 disedut.No prove n still as assumption aje.                            

TIME WARP
Ini teori bg aq mmg mngarut skit (xtau r korg cmne huhu).Ade yg prcaye kapal2 dan maknusia yg hilang pd ari tu tlh di bawa ke mase dpn.Senang crite mcm mesin mase Nabil maharaja lawak la heheh.Ade org yg report satu awan brbentuk terowong yg bsr tlh kelihatan di area tu (ni xlaen x bukan geng2 die jugak,nk bg prove atte nye).Pon xde prove jugak smpai skrg.

ATTACK by PIRATES
Teori nie mengatakan kapal2 bsr yg hilang disebabkan lanun yg aktif kt area tu.Jack Sparrow pny keje kot..
So cmne ngn aircraft..Sbb lanun jugak ke?

METHANE GAS
Teori nie menyatakan bubble of methane gas naek ke prmukaan laut dan mengurangkan density air.So bouyant force pon brkurang.Kapal akn tggelam dan gagal terapung.Tp so far x jmpe lg sumber methane gas kt area tu..

CITY of ATLANTIS
Ade jugak org prcaye misteri city of atlantis masih trtanam di dasar laut brdekatan Bahamas.Menurut lagenda city of atlantis menggunakan kuasa drpd powerful crystal!!Wau...mesti org yg buat teori nie seorg "witch"...

EXTRATERRESTRIAL ACTIVITY
Ni lg satu crite yg aq rase mengarut.Btol ke ni sume keje alien?Menurut pembuat teori nie org yg lalu di kawasan tu akan prgi ke dimensi laen buat slama-lamanya brsama alien trsebot..mcm pakej prcutian...



STRONG MAGNETIC FIELD
Menurut pencipta teori ni kawasan tu memiliki magnetic field yg kuat.Ini menyebabkan compass brputar secara rapid dan navigation equipment gagal brfungsi..

US MILITARY BASE
Teori ni plak brkaitan dgn Area 51 (Base of the us air force yg menguji alatan peperangan dan seringkali dilaporkan melihat UFO.Mmmm..xpham aq..

ROUGH WEATHER
Atlantic ocean mmg famous ngn storms,hurricanes dan cuaca buruk.So diorg buat teori kemungkinan kapal2 dan aircraft yg lalu di kawasan tu mengalami kemalangan..

HUMAN ERROR
Teori yg last ni menyatakan kejadian yg trjadi semua brpunca drpd kesilapan maknusia sendiri..kuang kuang kuang...


Ini lah antara teori2 yg dihasilkan oleh manusia setelah mengkaji misterinya.Tapi tidak ade satu pon teori yg dapat membuktikan di manakah perginya kapal2 dan pesawat yg hilang tanpa jejak.
Rasulullah juga prnah bersabda bahawa bahayanya seseorang yg berada di tempat prtembungan arus panas dan sejuk.Larangan ini dikatakan kerana tmpat sprti itu amat digemari oleh setan..
Inilah prbezaan antara pandangan menurut sains dan agama.Allah maha mengetahui segalanya...

No comments: