19 November 2013

Me and taxi drivers



Last week hari-hari aq agak messy. Aq kene buat preparation to attend a conference at JB. Die punya gelabah hanya aq dan tuhan je tau. But as usual, aq buat muka cool macam takde apa-apa nak terjadi.
Relax Brader..Brader Rilex..Relax Brader..Brader Relax......

Sepanjang hari itu aq dipertemukan dengan taxi drivers yang petah berkata-kata. Orang politik agaknye. The first driver tak henti-henti cakap pasal tip yang diberi previous customers beliau. Al-maklum la bukan senang nak bersengkang mata pick up passenger pagi-pagi bute sebelum subuh. Bunyi macam die suruh aq hulur tip pon ade jugak. Jangan harap la, aq pon pokai even pakaian smart hehehe...

The second driver plak lancar tuturnya condemn orang-orang Melayu yang tak reti buat kerja. Banyak jugak facts yang disampaikan oleh beliau. Banyak membaca agaknye. Aq cuma bercerita flight engine rosak, dengan tidak semena-mena various issues came up in the "blur" conversation. Aq gelar blur sebab waktu tu otak aq da freeze memikirkan the coming presentation. Tapi kite layan je nanti kesian beliau cakap sorang-sorang hehe..

Lepas semua da settle, fuhhhh...lega tak terkata. Syukur Alhamdulillah semua berjalan lancar. Kali ni aq dipertemukan dengan taxi driver yang pendiam. Oleh itu, boleh la aq enjoy dengan pemandangan negeri tempat tumpah darahku as to celebrate the thing that was done well. Thanks to all taxi drivers in this story sebab hantar aq ke destinasi dengan selamat. This is what we looking for, RESPONSIBLE.

Sampai je rumah, ape lagi.....Kroh..Kroh..Kroh..

1 comment:

Sobri Yaacob said...

betul.. tu
eh rajin plak pemandu teksi ni pok..pek..pok pek..
slalu drive ni senyap je :)