14 September 2011

Lawatan ku ke Indah Water...

Hai bloggerz...^^
Arini aq nk share lawatan xsengaja ku ke Indah Water Konsurtium...Camne bole jadi xsengaja?Heee..itu aq punye pasal la,tu kan bapak aq punye company hehehe..maen2 je^^
Menurut penerangan pegawai bertugas,di loji tersebut trdapat beberapa peringkat utk memproses air najesh yg korang buang setiap hari tuh.Korang nak tau ape yg aq jumpe..jeng jeng jeng!!Xde ape..juz sampah skit2 n lipas.Tapi ni bukan trip kosong,aq dapat sedikit info yg before this aq xtau..thanks to pegawai bertugas ehehe..


Tempat proses air kumbahan



Sampling point bagi air yg telah dirawat

Seram gile mase lalu kat tengah2 nie..

4rd check point..Air diproses dgn pergerakan motor

3rd check point..

Ade 4 kolam semuanya tapi hanya satu yg diguna

2nd check point..

Penapis sampah

First check point..Air kumbahan sampai

Tempat proses pengangkutan sampah
Pegawai tu jugak cakap lau jatuh dalam kolam tuh mmg da xbole slamat da sbb dalam tu ade satu hole yg trus ke sungai berhampiran..So,jgn suke2 ati menceroboh dan awasi anak2 anda!!

2 comments:

petuapakar said...

Pengalaman menarik tu. Nanti boleh jadi pegawai Indah Water laks.

kemey said...

yeah..indah water utk semua