20 September 2011

Sayang ayah...=)

Dulu time kecik2 aq memang rapat ngan ayah tp bile da besar rase malu plak nak rapat macam dulu.Ayah aq nie nampak scary tapi dia ok hehe..Lau dulu mane2 ayah pergi mesti nak ikot,berkepit je ngan ayah.Tapi bile da besar nak peluk n cium pipi ayah pon rase malu..
Sampai satu hari ibu aq bagitau yg ayah kecil hati ngan aq.Kenape kalau nak jalan jauh aq juz peluk n cium pipi ibu tapi tidak dia?Kenapa ape2 yg berlaku dlm idop aq juz ibu yg tau tapi tidak dia?Kenapa dengan bapak saudara aq bole gurau2 tapi tidak dia?Unfair kan..Tapi aq ignore je sbb time tuh aq rase xperlu kot yg penting kite sayang ayah kite.

Sehingga lah satu hari yg membuatkan aq sedar tentang kesilapan diri.Ayah aq jatuh sakit dan dia x pernah sakit begitu teruk skali.Bila aq masuk emergency room dan tengok keadaan dia aq sedih tapi aq xtunjuk dan saat tu lah aq cium pipi dia setelah berapa tahun ntah huhuhu..
Alhamdulillah skrg ayah aq da sihat.Cuba bayangkan kalau ditakdirkan ayah aq tinggalkan aq selama-lamanya,mesti aq menyesal sangat3...
Moral of da story,tak semua orang tau bahawa kita menyayanginya,ape salahnya kalau kita show out.Jangan la menyesal sewaktu sudah terlambat =)


Sayang ayah =)

No comments: