1 August 2012

Jom berangan bersama Chef Kemey...

ThiNk...tHinK...THink...

Kalau bulan puasa lebih2 lagi bila tiba zon petang macam ni aku akan buat sesuatu yang berkaitan dengan makanan.Toleh kiri kanan,jalan senyap2 pegi dapur then curi2 makan ke?
BUKAN....
On my lappy,double click Google Chrome and search resepi yang mampu aku masak arini=)
Before this aku tengok rancangan Wanita Hari Ini di mana seorang chef berbangsa Arab menunjukkan cara2 membuat kebab daging ala2 Arab la.Punya semangat aku tengok sebab nampak sedap and simple pulak tuh.So ape lagi aku pun Google la,mane tau boleh modify resepi Pak Arab ni sebab simple sangat (dalam nada yang berlagak)

2 jam berlalu xde ape yang aku dapat.End of the story,kawan aku jugak yang masak..no kebab kebab!!
Macam ni lah kalau duduk di perantauan dan jauh dari family.Pening jugak hari-hari fikir menu yang nak dimasak.Kalau dekat rumah ibu aku akan tanya aku ape la yang nak dimasak,takde idea la.Sekarang aku da faham perasaan ibu aku hehe...

Woi,kebab ape citer?? ThiNk...tHinK...THink...




Arini nak masak paprik ayam,bukan aku yg masak tp kwn aku yg masak hehe...


2 comments:

ijA said...

aik..tuan belog bila nak masak?...kita ne pun xreti2 masak juga..malas2..hhaahahaa..cakap orang kita pun sama je....

terima kasih sudi singgah blog kita..

kemey said...

tuan blog tukaang nengok org msk je hehe..welcome dear