21 June 2011

taik ayam yg hangat

ok honestly..mmg aq salah sorg yg Hangat2 Taik Ayam huhu..org yg exited sekerat jln je.ramai ke org yg spesis cmni?trutama org MELAYU..btol ke?aq pown krg tau tp aq rse btol la sbb yg cipta peribahasa nie pown org melayu..byk group manusia yg ade kaitan ngn peribahasa yg indah ni haha..

  1. student(ni mmg kompem sbb aq trsenarai hehe..)
  2. org berbisnes
  3. org bekerja
  4. dan mcm2 ag..

students slalunye bab study la yg hangat2 taik ayamnye..awl2 sem mmg smngt gile ni(pasai depa kecewa ngn pointer huhu..)p jmpe lecturer n arini dpt assgnment lau bole esk nk antr(wlaupon due date lmbt ag)..
bile time kuliah lau bole nk seat dpn skali,haa amek kau trdongak skrin dpn mate!!then mase pon brlalu..hari brganti hari..ohh malasnye..jmpe lecturer pon da mcm xnk jmpe,notes ntah ke mane,msuk class cop tmpt blkg,assgnment lau bole nk mntk extend due date hehehe..mmg hangat2 taik ayam btoi!!
aik mcm brpengalaman je hehehe..
busyuknye tahik ku..

ramai org yg mudah brputus ase lam bisnes.tats why org yg nk start bisnes perlu kuat dan sggup hadapi risiko.bisnes ni x slalunye meletakkan kite di ats je.skali skale kne rse gak berada di bwh.so jgn lah kite hangat2 taik ayam je lau nk berniaga.arini xlaku esk trus nk ttup kedai..jgn jd cmtu.bisnes ttp bisnes.dlu aq suke dtg lepak2 d sebuah kedai ni sbb ice blended die mmmmm sedap=)aq mmg top customer smpai bole mesra ngn tauke kdai tu.tp xramai yg datang kedai tu maybe kurang promotion n tmpt die krg strategik.beberape mggu kemudian aq dtg lg ke kedai tu sbb kepingin bangat ice blended nya.syg seribu kali syg kedai tu tlh ditutup.nafsu makan aq pon trus hlg dgn rse sedih yg amat...nape la die berniaga hangat2 taik ayam je..dgn berat ati aq trus meninggalkan tmpt itu..


ape cer plak ngan org bekerja?bile mention psl keje tringat zmn dulu2 hehe..time tu mmg exited nk bekerja,ye la drpd dduk umah baek aq cari duit,time tu aq bru abes pgram latihan khidmat negara(PLKN).pg tu aq bgn awl then mandi siap2.dgn kluar rmh mendahulukan kaki kanan aq pon trus ke tmpat keje.korg nk tau aq keje ape?relax2 nnt dlu hehe..bile smpai je aq jmpe la tauke kedai tu.die pon trgkan serba sdikit tugas2 yg aq prlu buat.aq pon setelkan keje dgn dibantu oleh seorg pekerja senior.dalam ati tuhan je yg tau level kebosanan aq.bile tiba wktu rehat aq pon blk umh senyap2 n msok ikot pntu blkg.pstu ape ag aq tido smpai ptg tnpa hadir kmbali ke tmpt keje ku dan tnpa pengetahuan ibuku huhuhu..bunga bkn lah jiwaku dan aq mmg xsesuai keje di kdai bunga..mmg bosan huhuhu...so moral of da story nk mntk keje fikir dlu n da most important jgn hangat2 taik ayam ok =)
tu la serba sdikit ceritaku utk mu.hopely aq dpt pulih sepenohnye dr penyakit hangat2 taik ayam ni.so guys plizz help me..aq xnk hrpn aq ni menjadi mangsa hangat2 taik ayam jugak hehe..peace yo : p


ohh..leganya...






















No comments: